Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si ai Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), si membrii ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) vor supraveghea, din acest an, act
Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si ai Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), si membrii ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) vor supraveghea, din acest an, activitatea de audit, a declarat vicepresedintele Camerei Auditorilor Financiari, Maria Manolescu. Romania trebuie sa finalizeze, pana in luna iunie, legislatia privind auditul statutar si sa infiinteze Consiliul pentru supravegherea publica a activitatii de audit, din care vor face parte si reprezentanti ai BNR si CNVM. Proiectul de lege privind auditul statutar si infiintarea Consiliului pentru supravegherea publica a activitatii de audit statutar se afla in dezbatere publica si trebuie sa fie aprobat pana in iunie, deoarece expira perioada de doi ani in care trebuie Romania trebuie sa implementeze directiva europeana in domeniu, a afirmat Manolescu, miercuri, intr-o conferinta de presa.
Ea a precizat ca, in prezent, se primesc observatii si a estimat ca forma finala a proiectului ar putea fi inaintata pentru aprobare la jumatatea lunii februarie. Din Consiliul pentru supravegherea publica a activitatii de audit vor mai face parte, pe langa reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si ai Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), si membrii ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Camerei Auditorilor Financiari din Romania si ai Corpului Expertilor Contabili si ai Contabililor Autorizati. Totodata, Consiliul trebuie sa monitorizeze si sa coordoneze procesul de aplicare a Standardelor Internationale de Audit in Romania, precum si sa promoveze cresterea increderii publice in activitatea de audit al situatiilor financiare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.