Zapada si turturii de pe acoperisurile cladirilor trebuie curatate de proprietarii, administratorii sau utilizatorii imobilelor, cei care nu respecta aceasta prevedere putand fi amendati sau, in cazul unor accidente grave, santionati penal.

Indepartarea stratului gros de zapada de pe acoperisurile cladirilor, pentru prevenirea accidentelor provocate de supraincarcari, este obligatia proprietarilor, administratori sau utilizatori imobilelor, potrivit prevederile “Normativului pentru urmarirea comportarii in timp a constructiilor”, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) remis, Mediafax.

Reprezentantii ISC au solicitat autoritatilor locale sa informeze proprietarii de cladiri despre interventiile care se impun pentru a nu afecta structura cladirilor de la incarcarile de zapada.

“Masura se impune pentru ca incarcarile din acumulari de zapada pot conduce la modificarea capacitatii constructiilor de a indeplini cerintele esentiale de rezistenta, stabilitate si durabilitate stabilite prin proiectele de executie”, se mai arata in comunicatul citat.