„De la Iisus Hristos incoace nu am mai auzit un asemenea caz de crucificare“, a afirmat procurorul de sedinta in sustinerea recursului parchetului impotriva sentintei Curtii de Apel Alba Iulia, instanta care le-a redus semnificativ pedep
„De la Iisus Hristos incoace nu am mai auzit un asemenea caz de crucificare“, a afirmat procurorul de sedinta in sustinerea recursului parchetului impotriva sentintei Curtii de Apel Alba Iulia, instanta care le-a redus semnificativ pedepsele inculpatilor din dosarul „Tanacu“.

In recursul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, procurorul a cerut marirea pedepselor primite in apel de cele patru maicute si preotul Daniel Corogeanu. In esenta, procurorul de sedinta a cerut marirea cu mult a cuantumului pedepselor primite de cei cinci inculpati, sustinand ca faptele lor sunt de o gravitate deosebita.

Expertiza psihiatrica
Astfel, procurorul a aratat ca, din punctul sau de vedere, faptele inculpatilor ar putea incadrate si la acuzatia de tortura. Dupa doua ore de dezbateri, Inalta Curte de Casatie si Justitie a ramas marti in pronuntare in dosarul „Tanacu“ in care preotul Daniel Corogeanu si patru maicute sunt acuzati ca se fac vinovati de decesul Irinei Cornici. Presedintele completului de judecata , Dumitru T. Gheorghe, a spus in sedinta ca amana pronuntarea, dar nu a precizat pentru cand. Avocatii inculpatilor au sustinut la randul lor ca nu sunt probe impotriva clientilor, solicitand anchitarea lor. Aparatorii au aratat ca procurorii care au instrumentat dosarul ar fi lucrat sub presiunea unui „santaj mediatic de scandal“. Avocatii si-au sustinut cauza folosindu-se de prezentari de planse fotografice facute cu ajutorul unui laptop, dar si de explicatii schematice tot pe planse de hartie. Avocata Adriana Vasi a aratat in pledoaria ei ca cere achitarea inculpatilor, iar in subsidiar trimiterea dosarului in rejudecare din mai multe considerente. Unul dintre acestea ar fi faptul ca nu s-a dispus efectuarea unei expertize psihiatrice care ar fi lamurit mai multe aspecte, in opinia avocatei Vasi.

Apararea: 'Si medicii sunt vinovati>>
„Trebuia sa vedem daca aveau reprezentarea faptelor, daca cunosteau consecintele la ceea ce faceau si daca au crezut ca fac bine“, a aratat Vasi. Aceasta a mai aratat ca victima nu avea cum sa fie moarta cand a fost luata de la manastire, intrucat exista la dosar documente care arata ca Irinei Cornici i s-ar fi injectat adrenalina si ca nu aveau cum sa i se faca, in aceste conditii, injectii unui mort. Avocata a sustinut ca pentru acest caz culpa ar apartine medicilor care au externat-o prima oara din spital pe Irina Cornici, trimitand-o la manastire desi starea medicala a acesteia nu ar fi indicat acest lucru.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.