C(RAMPE)
Sa ucidem mistreti, sa ucidem caini, sa ucidem cai, sa ucidem porci, sa ucidem gaini, sa ucidem miei, sa ucidem pui de orice animal, sa ucidem! Sa ucidem, in general, orice. Ucideti, baieti, ucideti! Orice, numai ucideti! In aceastafr

C(RAMPE)
Sa ucidem mistreti, sa ucidem caini, sa ucidem cai, sa ucidem porci, sa ucidem gaini, sa ucidem miei, sa ucidem pui de orice animal, sa ucidem! Sa ucidem, in general, orice. Ucideti, baieti, ucideti! Orice, numai ucideti! In aceastafrumoasa tara care este Romania, noi avem multe animale de ucis.
N-avem noi timp cate animale sunt de chilarit in tara asta frumoasa numita Romania. Am aflat ca la tara vacile se omoara cu un topor dat chiar aici, in frunte, putin deasupra ochilor, dar nu cu partea ascutita, ci cu cealalta. Vaca nu moare din prima. Mai intai ingenuncheaza in fata proprietarului, nu din curtoazie, fireste. Pe urma animalul... scuze, proprietarul ii mai trage cateva si, astfel, vaca-i gata. Eventual, se enerveaza ca e atoasa si nu fierbe repede.

Un turist englez povestea zilele trecute ce fascinat a fost el de ritualul omoratului porcului la noi, la romani. "A fost super, man, a fost really marfa" (invatase cuvantul asta, "marfa", si-l folosea de cate ori putea). Pentru el, guitatul porcului cu cutitul in gat era un cantec. Nu stiu daca o arie dintr-o opera, o bucata simfonica, un demers pop-rock sau o intentie disco. Fascinat de disperarea cu care porcul alerga sa-si scape viata, dar, in egala masura, de tenacitatea vanatorului care nu si nu. Bine, ca daca mai stia si putina anatomie porcina vanatorul, poate c-ar fi reusit sa-l omoare din prima, cu o lovitura bine plasata pe carotida si toata tevatura omoratului porcului (a se citi "ritual") n-ar mai fi fost atat de jenant spectaculoasa pentru orice buimac englez ratacit prin Romania.

Romanul ucide cu bucurie orice-i dai. O neputincioasa gaina daca i-o dai s-o taie, el o freaca de-i merg fulgii, dar pana la urma tot o omoara.
Am aflat cu bucurie de vanatoarea de mistreti a lui Tiriac si m-am bucurat cu sinceritate ovina. Am aflat de la TVR de o vanatoare de caini in plina strada si m-am bucurat cu bucurie... a... da, m-am bucurat cu bucurie de spiritul de rezolvator de probleme al romanului.
Cum cainii "prezentau un mare potential agresiv", acestia, bineinteles, trebuiau ucisi.

Din perspectiva jurnalistica, asta nici macar n-ar fi trebuit sa fie o stire. Ca omul omoara animale e o treaba fireasca (???). Daca acei caini, in schimb, ar fi iesit care cu furci, care cu topoare, sa-i omoare pe intelectualii aia pe motiv ca "prezentau un potential agresiv" fata de rasa lor, asta ar fi fost cu adevarat o stire. Pentru ca eu tin cu animalele, nu cu oamenii, imi place sa-mi imaginez o stire despre un masacru al mistretilor indreptat impotriva oamenilor. Ce ziceti de imaginea asta: Tiriac sa zaca inert in zapada, iar mistretul cu colti de argint sa faca o poza cu o copita pusa pe pieptul lui. "Marfa", cum ar zice englezul ala fascinat. Sau calul din stirea de la PRO TV, cel lasat sa moara in zapada, pe motiv ca nu mai putea sa munceasca, si nu doar de proprietarul lui, ci si de veterinari ("se terminasera orele de program").
Si veterinarii se-mpusca, nu-i asa?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.