Cel mai bun violonist din Romania face pereche cu cea mai buna vioara din Romania. Alexandru Tomescu si vioara Stradivarius Elder-Voicu.


Jurnalul National: Ce inseamna pentru tine sa canti la acest instrument, vioara

Cel mai bun violonist din Romania face pereche cu cea mai buna vioara din Romania. Alexandru Tomescu si vioara Stradivarius Elder-Voicu.

Jurnalul National: Ce inseamna pentru tine sa canti la acest instrument, vioara Stradivarius Elder-Voicu? Alexandru Tomescu: In primul rand inseamna o mare onoare, fiindca sunt cel care ii urmeaza maestrului Ion Voicu. Acest instrument este recunoscut ca fiind cea mai buna vioara din Romania, de aceea mi se pare firesc sa imi doresc sa fiu intotdeauna cel mai bun. Vioara aceasta, mai degraba povestea ei, a intrat deja in imaginarul romanesc; eu vreau s-o aduc pe cat mai multe scene de concert, acolo unde i-a fost dintotdeauna locul.
Daca se poate face abstractie insa de toata aceasta incarcatura emotionala din spatele Stradivariusului, atunci as putea vorbi despre o placere pura de a canta; este un instrument care imi ofera posibilitati de expresie practic nelimitate. Le voi explora in concertele care vor urma.

Cu ce compari o vioara? De la 6 ani deja, deci de peste 25 de ani, vioara mi-a fost cel mai de incredere prieten.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.