Debutante intr-un Grand Slam, Monica Niculescu si Sorana Cirstea au pierdut meciurile inaugurale. Ramine in concurs Edina Gallovits, care isi joaca prezenta in turul trei.

Un top al celor mai populari jucatori de tenis de la Australian Open l-ar avea cu siguranta pe sirbul Novak Djokovici intre primele locuri. Al treilea in ierarhia ATP, acesta este considerat principalul rival al lui Roger Federer la titlul din 2008 al Internationalelor Australiei, dar a stiut mai mult sa-si apropie publicul, la ultimul US Open amuzind intreaga asistenta prin imitarea mai multor sportivi din circuitul profesionist. Sirbul nu s-a dezmintit nici de aceasta data si imediat dupa victoria din primul tur, asupra lui Benjamin Becker (6-0, 6-2, 7-6), a inceput sa imite gesturile pe care le face pe teren Maria Sarapova. „Ea m-a autorizat s-o fac", a spus sirbul, care s-a ferit insa sa execute si figurile lui Rafael Nadal, spaniolul fiind se pare deranjat de faptul ca a fost imitat la Internationalele SUA.

Pentru romani n-a fost nici un motiv de amuzament in a doua zi a Australian Open, Sorana Cirstea pierzind cu 5-7, 3-6 - dupa ce a condus cu 5-4 in primul set si urma la serviciu - in fata Anei Ivanovici (fav. nr. 4), iar Monica Niculescu i-a luat un set, 7-5, frantuzoaicei Camille Pin, dar le-a pierdut pe urmatoarele doua cu 1-6. Singura ramasa in concurs dintre cei sase romani ajunsi pe tablou la Melbourne, Edina Gallovits, joaca in aceasta dimineata pentru calificarea in turul trei, impotriva Jelenei Jankovici (fav. nr. 3). Primul mare soc al turneului este insa intilnirea Maria Sarapova (nr. 5) - Lindsay Davenport, prima dintre ele fiind finalista a competitiei in 2007, iar americanca a cistigat-o in 2000. Detinatoarea titlului, Serena Williams (nr. 7), joaca si ea astazi cu chinezoaica Meng Yuan (121 WTA), dar deocamdata retine atentia prin vestimentatie, iar jurnalistii de la „Herald Sun" estimeaza ca cerceii cu diamante pe care americanca ii poarta in timpul meciurilor valoreaza 330.000 de euro.