Cel mai important eveniment pentru fanii Apple, MacWorld, nu si-a dezamagit audienta globala. "Vrajitorul" Jobs a prezentat un notebook ultrasubtire, uprade la iPhone si iPod Touch si a anuntat inchirierea de filme.


Daca ar f

Cel mai important eveniment pentru fanii Apple, MacWorld, nu si-a dezamagit audienta globala. "Vrajitorul" Jobs a prezentat un notebook ultrasubtire, uprade la iPhone si iPod Touch si a anuntat inchirierea de filme.

Daca ar fi sa comparam cu editia de anul trecut a MacWorld, cand Steve Jobs (CEO Apple) a prezentat iPhone, actualul show din San Francisco ar parea mai putin "stralucitor". Vedeta serii a fost "Macbook Air", un notebook care masoara 4 mm in cel mai subtire punct, in timp ce "grosimea" maxima este de 19,4 mm. Cu aceste dimensiuni este cel mai subtire model de pe piata, Steve scotandu-l dintr-o mapa de documente, pentru a evidentia "silueta". Are un ecran de 13,3 inci, procesor Intel Core 2 Duo la 1.6 GHz, HDD la 80 GB cantareste 1,3 kg, poate functiona pe baterie pana la cinci ore in regim wireless si are incorporata o camera video. Modelul contine si un port micro-DVI prin care utilizatorii se pot conecta la monitoarele cinematice de 20 inci sau 23 inci din gama Cinema Display pentru a-si extinde spatiul de lucru sau pentru a se conecta la proiectoare sau alte dispozitive de afisare prin adaptoare DVI, VGA sau S-video. Noul MacBook Air ii poate multumi si pe ecologisti: carcasa din aluminiu, display LCD fara mercur utilizand sticla fara arsenic si cabluri interne fara PVC. Totusi, Macbook Air nu vine echipat cu unitate optica si are un singur port USB. Apare pe piata in luna februarie, cu un pret de pornire de 1.800 de dolari.

iPhone. Apple a vandut pana in prezent 4 milioane de unitati iPhone, tinta fiind de 10 milioane pana la sfarsitul anului in curs. Jobs a prezentat si noi functii, cum ar fi o harta pentru localizarea utilizatorului, precum si posibilitatea configurarii unor linkuri pe ecran pentru accesarea unor site-uri. Daca pentru celular utilizatorii beneficiaza de upgrade date gratis, la IPod Touch este de 20 de dolari prin iTunes.

Filme
Oficialii Apple au anuntat incheierea de acorduri cu mai multe studiouri pentru inchirierea de filme prin iTunes. Preturile variaza intre 2,99 $ si 3,99 $, iar pentru cele in format HD se aduga un dolar la pretul initial. Printre studiouri: 20th Century Fox, Disney, Warner Bros, Paramount, Universal, Sony Pictures, MGM. In ceea ce priveste Apple TV, noua versiune se va conecta direct la internet, iar pretul sau scade de la 299 la 229 de dolari. De asemenea, a fost prezentat si Time Capsule, o solutie pentru back-up automat (fara fir) al continutului Mac-urilor. Este disponibil in doua modele cu capacitati de 500 GB si respectv 1 TB. Si Time Capsule, si MacBook Air vor ajunge in curand in Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.