Vicepresedintele PNL, senatorul Norica Nicolai, a declarat ca persoana la care se referea Omar Hayssam in discutia cu Ciprian Nastasiu cu apelativul "profesorul” este presedintele Traian Basescu, mentionand ca afirmatia sa se bazeaza pe "logica

Vicepresedintele PNL, senatorul Norica Nicolai, a declarat ca persoana la care se referea Omar Hayssam in discutia cu Ciprian Nastasiu cu apelativul "profesorul” este presedintele Traian Basescu, mentionand ca afirmatia sa se bazeaza pe "logica” si pe "analizele presei”.

"Din stenogramele publicate de presa si din dezbaterile publice a rezultat ca persoana la care se referea Omar Hayssam si Ciprian Nastasiu cu apelativul profesorul este presedintele Traian Basescu. Fac aceasta afirmatie cu foarte mare ingrijorare si cred ca toti trebuie sa fim ingrijorati ca o persoana condamnata si un procuror isi permit sa vorbeasca in acei termeni despre seful statului”, a declarat senatorul liberal.

Intrebata pe ce se bazeaza afirmatiile sale, ea a sustinut ca "logica” si "analizele presei” o fac sa spuna acest lucru.

Sirianul Omar Hayssam i-a declarat telefonic procurorului DIICOT, Ciprian Nastasiu - care l-a deferit justitiei pentru rapire - ca a plecat din Romania "ca un domn, cu capul sus, la costum, aranjat, parfumat", cu ajutorul unui pasaport cu identitate falsa si alt "look", de pe Otopeni.

Hayssam - judecat pentru rapirea a trei jurnalisti romani in Bagdad, a fugit din tara in iunie 2006 - sugereaza, in cadrul unor convorbiri cu Nastasiu, ca plecarea sa a fost aranjata la varf, totul fiind legat de un personaj misterios, numit "Profesorul".

Intrebat de starea de sanatate, Hayssam se vaicareste si spune ca sunt niste magarii comentariile privind faptul ca nu ar fi bolnav, chestiune speculata, spune acuzatul, de zona politica.

"Ãstea sunt niste magarii, ca altceva nu pot fi... Pe scena politica vrea s-o foloseasca. Dar, parerea mea, cum a procedat Profesorul foarte bine, ca a sarit la gatul lor chiar daca si-a sacrificat niste oameni pe care, in afara de seful dumneavostra (Ilie Botos-n.r), meritau ei", spune sirianul.

Din acest moment, discutia graviteaza in mare masura in jurul misteriosului personaj numit de sirian "Profesorul". Despre acesta, Hayssam insinueaza ca avea calitatea de a-l demite pe Ilie Botos din functia de procuror general al Romaniei. Mai mult, sirianul spune ca "Profesorul" a sacrificat niste oameni, dand de inteles ca misteriosul personaj denumit astfel este chiar presedintele Traian Basescu.

"O sa vorbim multe si chestiunile alea cu ... magaria aia cand a venit Profesorul ca au dejucat un atentat la viata lui, ca au facut, ca au dres, toate sunt niste minciuni". (In 24 ianuarie 2006, cand Basescu se afla in vizita la Focsani, un telefon anonim anunta prezenta unei bombe in Prefectura Vrancea, dispozitivul gasit nefiind periculos, sustinea SRI-n.r.).

Presedintele Comisiei de control al activitatii SRI, Radu Stroe a solicitat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca procurorul general al Romaniei sa discute cu procurorul Nastasiu in legatura cu transcriptul discutiilor telefonice cu Omar Hayssam, pentru a afla cine este personajul "Profesorul".

"Cer ca procurorul general sa discute cu domnul Nastasiu si sa il intrebe cum de a acceptat in mod implicit, tacit, titulatura de profesor. Inseamna ca domnia sa stia cine este acest profesor. Din dialogul respectiv rezulta acest lucru. Poate ca eu ma insel si atunci e cazul ca cineva sa dea lamuriri. E o obligatie sa se dea lamuriri, cu atat mai mult cu cat ideea ar putea duce catre presedintele Romaniei. Mi-ar fi foarte greu sa cred ca domnul presedinte este asa de bine apreciat de un terorist cum este Omar Hayssam si ca procurorul Nastasiu ar avea stiinta despre asemenea posibilitate”, a spus Radu Stroe.
Mediafax

Hayssam a fugit ca un gentleman
Fragmente din stenogramele convorbirilor interceptate dintre Omar Hayssam si Ciprian Nastasiu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.