Familia de cetateni germani data disparuta la inceputul acestui an facea turul manastirilor din Moldova.

Ioan si Maria Keller, impreuna cu copilul Dennis, dormeau intr-o masina de pe principala artera a municipiului. Au fost descoperiti de un echipaj al Politiei Comunitare si au fost condusi la sediul Inspectoratului Judetean de Politie. Ei s-au aratat foarte mirati de atentia care li se acorda si sustineau ca nu aveau cunostinta de faptul ca sint cautati de atita timp si ca au devenit subiect de dezbatere nationala.

„Ne-am plimbat si ne-am simtit foarte bine", a spus Maria Keller, care a adaugat ca n-ar fi trebuit sa se declanseze o asemenea desfasurare de forte pentru gasirea lor. Membrii familiei au spus ca au mers prin Timisoara, Deva, Brasov, Galati, Maramures si pe la manastirile din Bucovina.

Ei au mai spus ca, pentru a reduce cheltuielile, mai ales cu roamingul, si-au inchis telefoanele si au preferat uneori sa doarma in masina. „Acum urmeaza sa clarificam intregul traseu al acestora si a se revoca urmarirea", a declarat subcomisarul Manuela Ieremie, purtator de cuvint al IPJ Botosani. Intrucit le era foame, cei trei cetateni germani au fost condusi la popota IPJ pentru a lua masa.

Membrii familiei Keller au fost dati disparuti dupa ce, din 29 noiembrie, rudele din Timisoara, care au alertat de altfel si politia, nu au mai avut nici o veste de la ei.