Compania aeriana low-cost Ryanair va fi prezenta in Romania de la 1 aprilie si va opera pe rutele Arad - Milano si Constanta - Pisa. Cel mai ieftin bilet de la Arad la Milano va costa 12,99 de euro, iar pretul minim al unui zbor Constanta-Pisa va fi

Compania aeriana low-cost Ryanair va fi prezenta in Romania de la 1 aprilie si va opera pe rutele Arad - Milano si Constanta - Pisa. Cel mai ieftin bilet de la Arad la Milano va costa 12,99 de euro, iar pretul minim al unui zbor Constanta-Pisa va fi de 17,99 de euro. Pretul maxim al unui bilet va fi de circa 150 de euro, in conditiile in care "pasagerul face rezervarea cu doua zile inaintea zborului si avionul este plin". Rezervarile pentru zborurile Ryanair se fac exclusiv pe internet, modalitate prin care se si platesc, reprezentantii operatorului aerian considerand ca daca ar vinde si prin intermediul agentiilor de turism, acestea ar mari preturile biletelor. Reprezentantii companiei estimeaza ca anul acesta vor transporta in si dinspre Romania circa 80.000 de pasageri. "Multi dintre pasagerii pe care ii vom transporta pe aceste doua rute vor fi turisti italieni cu un potential de cumparare foarte ridicat. Aceste rute vor crea 80 de noi locuri de munca in economia locala a judetelor Arad si Constanta si vor genera un venit de aproximativ 8,5 milioane de euro in aceste regiuni", a declarat Tomasz Kulakowski, director de vazari si marketing pentru Europa Centrala al Ryanair.

Oficialul Ryanair explica decizia de a operat zboruri din alte orase in afara Bucurestiului prin faptul ca aeroporurile Henri Coanda (Otopeni) si Aurel Vlaicu (Baneasa), nu au redus taxele atat de mult precum si-ar fi dorit compania aeriana. "Nu ne-am inteles la bani", a spus Kulakowski.

Ryanair a intrat anul acesta pe piata romaneasca, urmand sa opereze trei zboruri saptamanale pe rutele Arad-Milano si Constanta-Pisa.

Ryanair are, in Europa, 26 de baze si 628 rute in 25 de tari. La sfarsitul lunii martie 2008, flota companiei va fi compusa din 163 de aeronave Boeing 737-800, iar alte 99 de aeronave noi vor fi cumparate in urmatorii cinci ani.

Ryanair are 5.000 de angajati si estimeaza ca va transporta 50 de milioane de pasageri in anul fiscal curent.

In Romania, pe segmentul de transport aerian low-cost, sunt prezenti, printre altii, EasyJet, SkyEurope, WizzAir, Blue Air, MyAir si Germanwings.

(Liviu Iancu, liviu.iancu@mediafax.ro)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.