Oficialii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) s-au trezit in mijlocul iernii ca nu au contract de deszapezire pentru cele doua tronsoane de autostrada ale Romåniei.

Dupa ce licitatia de deszapezire de lu
Oficialii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) s-au trezit in mijlocul iernii ca nu au contract de deszapezire pentru cele doua tronsoane de autostrada ale Romåniei.

Dupa ce licitatia de deszapezire de luna trecuta a fost contestata, directorul general adjunct al CNADNR, Constantin Duica, nu stie daca se va mai organiza alta licitatie. „Licitatia de deszapezire pentru cele doua autostrazi a fost contestata la sfarsitul acestui an. Nu stim daca se va mai organiza licitatie pentru deszapezirea celor doua autostrazi, asteptam decizia Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor“, ne-a declarat Duica.

Cea de-a doua licitatie de deszapezire, organizata abia in luna decembrie 2007 pentru cele doua tronsoane de autostrada, a fost cåstigata de consortiul de firme PA&CO International si Romprest, care a depus o oferta de 2,5 milioane de euro, in timp ce al doilea consortiu, format din Argecom Pitesti, Euroconstruct Trading '98 si Dimar, a avut o oferta de 4,3 milioane de euro. Contractul de deszapezire trebuia semnat de CNADNR cu firmele castigatoare la sfarsitul anului trecut, dar consortiul Argecom Pitesti, Euroconstruct Trading '98 si Dimar a depus o contestatie, nesolutionata pana in prezent. „Am convenit cu Sectiile de Drumuri Nationale de pe raza celor doua autostrazi sa intervina pentru deszapezire. La primavara vom organiza licitatii pentru deszapezire pentru o perioada de patru ani“, ne-a explicat Duica.

Euroconstruct Trading '98 asteapta rezultatul contestatiei
Patronul firmei Euroconstruct Trading '98, Dan Besciu, asteapta decizia Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor. „Conform legii, am depus contestatie luna trecuta. Firmele PA&CO International si Romprest nu au respectat legea. Comisia nu a tinut cont de documentatia ilegala depusa de consortiul PA&CO International si Romprest. In oferta, acestia au prezentat ca experienta similara un contract ilegal“, ne-a declarat Dan Besciu.

Casuneanu: 'Licitatia va avea loc in martie>>


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.