Oficialii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) s-au trezit in mijlocul iernii ca nu au contract de deszapezire pentru cele doua tronsoane de autostrada ale Romåniei.

Dupa ce licitatia de deszapezire de luna trecuta a fost contestata, directorul general adjunct al CNADNR, Constantin Duica, nu stie daca se va mai organiza alta licitatie. „Licitatia de deszapezire pentru cele doua autostrazi a fost contestata la sfarsitul acestui an. Nu stim daca se va mai organiza licitatie pentru deszapezirea celor doua autostrazi, asteptam decizia Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor“, ne-a declarat Duica.

Cea de-a doua licitatie de deszapezire, organizata abia in luna decembrie 2007 pentru cele doua tronsoane de autostrada, a fost cåstigata de consortiul de firme PA&CO International si Romprest, care a depus o oferta de 2,5 milioane de euro, in timp ce al doilea consortiu, format din Argecom Pitesti, Euroconstruct Trading '98 si Dimar, a avut o oferta de 4,3 milioane de euro. Contractul de deszapezire trebuia semnat de CNADNR cu firmele castigatoare la sfarsitul anului trecut, dar consortiul Argecom Pitesti, Euroconstruct Trading '98 si Dimar a depus o contestatie, nesolutionata pana in prezent. „Am convenit cu Sectiile de Drumuri Nationale de pe raza celor doua autostrazi sa intervina pentru deszapezire. La primavara vom organiza licitatii pentru deszapezire pentru o perioada de patru ani“, ne-a explicat Duica.

Euroconstruct Trading '98 asteapta rezultatul contestatiei
Patronul firmei Euroconstruct Trading '98, Dan Besciu, asteapta decizia Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor. „Conform legii, am depus contestatie luna trecuta. Firmele PA&CO International si Romprest nu au respectat legea. Comisia nu a tinut cont de documentatia ilegala depusa de consortiul PA&CO International si Romprest. In oferta, acestia au prezentat ca experienta similara un contract ilegal“, ne-a declarat Dan Besciu.

Casuneanu: 'Licitatia va avea loc in martie>>