Bancherii sunt nemultumiti de favorizarea rau-platnicilor si avertizeaza ca va creste numarul fraudelor din domeniu. Supararea bancherilor este cauzata de un nou set de reguli, mai prietenoase, pentru clientii bancilor, aplicabil din martie 2008. Re
Bancherii sunt nemultumiti de favorizarea rau-platnicilor si avertizeaza ca va creste numarul fraudelor din domeniu. Supararea bancherilor este cauzata de un nou set de reguli, mai prietenoase, pentru clientii bancilor, aplicabil din martie 2008. Regulile au fost stabilite de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si impun bancilor, in principal, urmatoarele: notificarea clientilor cu cel putin 15 zile inainte de a-i raporta ca rau-platnici; reducerea de la 5 la 4 ani a perioadei in care Biroul de Credit stocheaza datele referitoare la restante. Bancherii mai deplang si faptul ca de la participarea la sistemul Biroului de Credit au fost excluse companiile de utilitati (telefonie, gaze, electricitate etc.), desi informarile lor ar fi descris mai clar comportamentul financiar al clientilor bancari.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.