Europarlamentarul PD-L Monica Iacob-Ridzi propune UE sa initieze propria varianta a programului american „Work and Travel", prin care tinerii sa poata obtine mai usor un loc de munca in spatiul comunitar.

Europarlamentarul PDL Monica Iacob-Ridzi a propus marti Comisiei Europene lansarea unui program pentru studentii din UE, prin care acestia sa poata obtine locuri de munca in toate statele membre, similar programului „Work and Travel" din SUA.

„In 2007, peste 7.000 de studenti romani au plecat in Statele Unite ale Americii prin programul «Work and Travel». Ei au contribuit la PIB-ul tarii noastre cu peste 35 de milioane de dolari. Trebuie sa le oferim acestor tineri sansa de a obtine un loc de munca in orice tara din Europa printr-un program similar care sa acopere toti pasii, de la obtinerea permiselor necesare in statele care au impus perioade tranzitorii de acces pe piata muncii pina la gasirea efectiva a unui loc de munca", afirma Iacob-Ridzi, citata intr-un comunicat remis agentiei ME-DIAFAX.

Europarlamentarul roman vrea sa inainteze un amendament la bugetul UE prin care sa ceara banii necesari pentru finantarea proiectului, se arata in comunicat.

„Consider ca instituirea la nivel european a unui astfel de program pentru tinerii europeni este esentiala. Economia europeana ar avea numai de cistigat de pe urma mobilitatii crescute a fortei de munca", explica Iacob-Ridzi.