Sapte romani au fost condamnati, in apel, la pedepse mai mari decat in prima instanta, pentru ca au obligat mai multi copii sa se prostitueze si sa fure, informeaza Mediafax, citand City din Milano.

Cei sapte au fost condamnati la pedepse cuprinse intre sase si 13 ani de inchisoare, iar o a opta persoana din grup, initial achitata, a fost condamnata la sase ani de inchisoare.

Banda de romani isi desfasura activitatea in piata Trento, unde mai multi baieti, cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani, erau obligati sa se prostitueze si sa fure. Membrii bandei le retinusera pasapoartele si le luat toti banii pe care-i castigau.

Citeste si:

Romanii au fost acuzati de asociere in vederea savarsirii unor infractiuni, reducere la sclavie, violenta si amenintari, exploatarea minorilor. "S-a facut dreptate, sunt foarte multumita", a declarat procurorul Laura Barbini.

Cel care a ajutat la prinderea acestor romani a fost un baiat, in prezent in varsta de 18 ani. In ancheta au fost implicati si doi clienti ai retelei, care au fost deja condamnati pentru ca au platit pentru serviciile sexuale ale tinerilor.

Baiatul, care avea 14 ani in perioada in care s-au petrecut faptele, a povestit ca existau si clienti care plateau cate 200 de euro si ca unii ii duceau pe copii la casele lor doua-trei nopti pe saptamana.