TELEFOANE. Doctorul Sigal Sadetski si colegii lui de la Centrul medical Tel Hashomer din Tel Aviv aduc noi dovezi asupra impactului periculos al telefonului mobil asupra sanatatii. Verdictul: cu cat mobilul este mai mult folosit cu atat creste riscul tumorilor. Astfel, riscul sporeste cu 50% in cazul persoanelor care vorbesc la mobil aproximativ 22 de ore pe luna. Doctorul Sigal Sadetski propune reducere convorbirilor telefonice, dar si generatii noi de mobile, care sa nu puna in pericol sanatatea utilizatorilor.

ALIMENTE PRAJITE. Acrilamida este o molecula cancerigena care se formeaza in timp ce prajim la temepraturi inalte alimente bogate in amidon, zahar si proteine. Sunt vizate chipsurile, painea, cartofii prajiti. Dar si alte produse pe care le mancam numai dupa ce au fost foarte bine prajite, cum ar fi: cafeaua, alunele, surogatele din cereale care inlocuiesc cafeaua.

MUNCA DE NOAPTE. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) include munca de noapte pe lista factorilor care duc la aparitia cancerului. Cresterea riscului de cancer in cazul persoanelor care lucreaza noaptea este deter-minata de perturbarea ceasului biologic. Potrivit OMS, cei mai expusi sunt muncitorii si cadrele medicale.