In colaborare cu parteneri spanioli, fostul international demareaza un proiect imobiliar de zece milioane de euro la Craiova, urmind sa caute alt sediu pentru juniori.Gica Popescu sacrifica fotbalul in interesulafacerilor imobiliare Prezent la Craiova luni seara, Gica Popescu a anuntat ca vrea sa construiasca o noua scoala de fotbal, mult mai mare decit cea pe care o detine in prezent in Banie si in care a investit aproape trei milioane de euro. "Intentionam sa ne dezvoltam pentru ca actuala baza are o suprafata mica in comparatie cu volumul de jucatori existent. Vom face o alta baza sportiva pentru Scoala de fotbal "Gica Popescu", mult mai mare, care va avea, printre altele, cinci terenuri de antrenament", a dezvaluit Baciul. Acesta a recunoscut in premiera ca anul 2007 i-a adus cele mai mari satisfactii de la scoala de fotbal care ii poarta numele. "Anul trecut am obtinut ceea ce mi-am dorit. Am cistigat doua titluri nationale la juniori, ceea ce nu este putin lucru pentru o scoala de fotbal particulara, iar acest lucru se datoreaza antrenorilor si managementului de la scoala de fotbal", a adaugat Popescu. In prezent, Gica Popescu incearca sa gaseasca un loc pentru viitoarea baza sportiva, care va avea strinsa legatura cu proiectul imobiliar pe care Baciul vrea sa-l demareze paralel la Craiova. Conform unor surse din cadrul scolii de fotbal, in prezent exista doua variante, achizitionarea unui teren in zona Circea, in imediata vecinatate a drumului european 70, sau cumpararea bazei sportive "Constructorul", iesita din circuit in ultima vreme. "Ca si amplasament, fiind situata in Lunca Jiului, "Constructorul" ar fi ideal, insa aici exista o problema. Nu prea este la indemina copiilor, fiind departe de oras. In plus, acea zona este rau famata, cartierul Fata Luncii fiind unul in care locuiesc foarte multi tigani", sustine unul dintre angajatii Scolii de fotbal "Gica Popescu".

In locul actualei baze sportive, situata la Hanul Doctorului, Gica Popescu intentioneaza sa demareze un proiect rezidential, avind ca parteneri investitori din Spania cu care colaboreaza de mai multa vreme. Astfel, la Craiova vor fi construite 80 de apartamente, care vor fi decorate cu materiale produse chiar in fabrica proprie de design interior pe care Gica Popescu o ridica in Pipera. Proiectul din Banie necesita investitii de 10 milioane de euro, bani care vor fi amortizati ulterior din vinzarea apartamentelor. In afara de Craiova, Baciul mai are in plan demararea unor proiecte imobiliare in Mamaia, Constanta, dar si in Bucuresti, unde vrea sa construiasca peste 100 de apartamente, 80 dintre ele in zona Unirii, si un hotel de 5 stele care va fi situat chiar in centrul Capitalei.

Suporterii, cu jalba la Gica Suporterii olteni au anuntat ca vor incerca sa-l convinga pe Gica Popescu sa investeasca la Universitatea mai devreme decit si-a propus. "In zilele urmatoare vom ajunge la Bucuresti pentru o discutie mai larga cu Gica Popescu. Am fost si acum patru ani la el, in aceeasi formula in care vom merge si acum. Atunci ne-a spus ca va veni vremea cind va dori sa investeasca la Universitatea pentru ca iubeste cu adevarat aceasta echipa. Ne bucuram ca s-a tinut de cuvint si ca vrea sa cumpere clubul", a declarat unul dintre membrii delegatiei care va merge la Gica Popescu. Faptul ca fanii olteni il preseaza sa vina la "Stiinta" a fost dezvaluit si de Gica Popescu la conferinta de presa de luni seara. "M-a sunat Postasu’ si mi-a zis ca suporterii ma vor la Craiova", a declarat Popescu. de partea cealalta, Mititelu a respins ieri orice colaborare cu Gica Popescu, declarind ca nu vrea jucatori de la scoala acestuia si ca nevoie de sprijin ar fi avut in 2005, cind a preluat clubul.