CE BEM, CE MANCAM
Amestecul de fructe Schwartau este o combinatie de aditivi alimentari, sirop de porumb si fructe uscate. Compozitia care se regaseste pe eticheta este urmatoarea: "sirop de porumb (glucoza, fructoza), pepene galben, coaj

CE BEM, CE MANCAM
Amestecul de fructe Schwartau este o combinatie de aditivi alimentari, sirop de porumb si fructe uscate. Compozitia care se regaseste pe eticheta este urmatoarea: "sirop de porumb (glucoza, fructoza), pepene galben, coaja de fructe de cedru, coaja de portocala, cirese, sare, acidifiant acid citric E 330, colorant galben de chinolina E 104, carmin E 120, albastru patent V E 131".

ANALIZA. Prof. dr Gh. Mencinicopschi descrie produsul analizat: "amestec de fructe si parti din fructe in sirop de glucoza-fructoza care reprezinta si ingredientul major, imprimand produsului un index glicemic ridicat si o densitate calorica mare." Mai mult, amestecul contine o serie de aditivi alimentari, unii periculosi, asa cum este galbenul de chinolina. Acesta poate provoca persoanelor sensibile alergii, astm, sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare, dermatite. Galbenul de chinolina este interzis celor cu sensibilitate la aspirina. E 131 poate cauza dermatite si purpura, avand potential cancerigen. Acidul citric poate afecta dentitia.

CONCLUZII. Produsul nu are beneficiile oferite de fructele sau partile de fructe neconservate, proaspete. Amestecul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, alergicilor, celor cu afectiuni dermatologice, suferinzilor de cancer, de ficat, de rinichi, cu boli neurodegenerative. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.