Muzicianul Florin Chilian se va prezenta luni, la ora 10.00, la Departamentul National Anticoruptie (DNA), fiind chemat pentru audieri in dosarul prin care cantaretul a sesizat procurorii in legatura cu presupuse ilegalitati petrecute in Ministerul

Muzicianul Florin Chilian se va prezenta luni, la ora 10.00, la Departamentul National Anticoruptie (DNA), fiind chemat pentru audieri in dosarul prin care cantaretul a sesizat procurorii in legatura cu presupuse ilegalitati petrecute in Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), informeaza Mediafax. Potrivit unui comunicat al cantaretului, acesta a fost chemat pentru a da declaratii cu privire la anumite aspecte ce tin de "procedura".

Florin Chilian, Marius Marian Solea, consilier in MCC, si scriitorul George Mihalcea au sesizat, in noiembrie 2007, DNA, cu privire la presupuse ilegalitati petrecute in MCC, facand referire directa la programul de achizitie publica derulat anual de MCC, pentru promovarea imaginii Romaniei in Uniunea Europeana. Chilian sustine ca acuzatiile sale sunt "intarite" cu un raport al Curtii de Conturi. "Doamna Corina Chivulescu de la Curtea de Conturi a reusit sa inainteze DNA raportul controlului la MCC, cu niste scandaluri imense. Una dintre inspectoare a dezertat din echipa. MCC nu a vrut sa semneze raportul de luare la cunostinta, asa cum impune legea. In schimb, desi nu a vrut sa primeasca oficial concluziile raportului, i-a facut Corinei Chivulescu plangere la Curte pentru abuz de putere si depasirea limitelor de competenta. La Curte, inca se incearca musamalizarea", mai spune Chilian.

Corina Chivulescu a refuzat sa comenteze afirmatiile lui Florin Chilian, declarand ca raportul a fost intocmit de o echipa a Curtii de Conturi si urmeaza sa fie valorificat conform normelor legale.

Florin Chilian, Marius Marian Solea si George Mihalcea au cerut declansarea unei anchete la MCC, in legatura cu "ilegalitatea in care se desfasoara in fiecare an un asa-zis Program de achizitie publica, in vederea unor actiuni de diplomatie culturala pentru promovarea imaginii Romaniei in tarile membre UE". Valoarea acestui Program a fost in 2005 de peste 2,2 milioane de lei, iar in 2006 de 3 milioane de lei. In decembrie 2007, ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a sustinut ca nu a fost chemat la DNA si ca acuzatiile care i se aduc prin plangerea de la DNA sunt "tendentioase" si "de rea credinta".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.