In cadrul celei de-a IX-a editii a Festivalului de Film de la Trieste, care se desfasoara in perioada 17 - 24 ianuarie, potrivit site-ului evenimentului, preluat de  Mediafax, vor fi prezentate filme romanesti de Cristian Nemescu, Alexandru Solo
In cadrul celei de-a IX-a editii a Festivalului de Film de la Trieste, care se desfasoara in perioada 17 - 24 ianuarie, potrivit site-ului evenimentului, preluat de Mediafax, vor fi prezentate filme romanesti de Cristian Nemescu, Alexandru Solomon si Adrian Sitaru. In concursul dedicat documentarelor au fost incluse "Razboi pe calea undelor", de Alexandru Solomon, si "Das Geheimnis von Deva", realizat de Anca Miruna Lazarescu. La sectiunea dedicata scurtmetrajelor au fost incluse filmul "Valuri", de Adrian Sitaru, si productia germana "Intre ziduri", de Ana Felicia Scutelnicu. "California Dreamin' (Nesfarsit)" de Cristian Nemescu va fi prezentat la Festivalul de Film de la Trieste, in afara competitiei, in programul de evenimente speciale, pe 24 ianuarie. De asemenea, documentarul Adinei Pintilie, "Nu te supara, dar...", va fi prezentat in cadrul festivalului, in afara competitiei. Festivalul de la Trieste ofera la sectiunea lungmetraj un premiu in valoare de 5.000 de euro, la sectiunea documentar - un premiu de 2.500 de euro si la sectiunea scurtmetraj - un premiu de 2.000 de euro. Festivalul de la Trieste este membru al The Alliance of Central and Eastern European Film Festivals (CENTEAST), asociatia coordonatorilor de festivaluri din Europa Centrala si de Est.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.