Emisiunea de euroobligatiuni pe termen de zece ani, cu o valoare intre 500 de milioane de euro si un miliard de euro, va fi lansata de Romania, cel mai probabil, in primul trimestru si cel tarziu pana la jumatatea acestui an, au declarat pentru Media
Emisiunea de euroobligatiuni pe termen de zece ani, cu o valoare intre 500 de milioane de euro si un miliard de euro, va fi lansata de Romania, cel mai probabil, in primul trimestru si cel tarziu pana la jumatatea acestui an, au declarat pentru Mediafax surse bancare.
Principala destinatie a banilor o reprezinta acoperirea unui credit extern in valoare de 600 de milioane de euro care ajunge la scadenta la mijlocul anului.
La sfarsitul lunii decembrie 2007, Ministerul Economiei si Finantelor a selectat bancile UBS, Credit Suisse First Boston si EFG Eurobank ca intermediari ai emisiunii de obligatiuni pe pietele internationale. Bancile castigatoare au acceptat un comision de 0,04% din valoarea emisiunii, oferind, de asemenea, unele dintre cele mai bune randamente.
Ultima emisiune pe pietele internationale a fost realizata in 2003, cand Romania a atras 700 de milioane de euro, iar intermediari au fost Deutsche Bank, JP Morgan, Citigroup si UBS Warburg. In prezent, cupoanele obligatiunilor lansate de Romania pe pietele internationale se tranzactioneaza la randamente de 5 - 5,25% pe an.
Cea mai mica dobanda intr-o emisiune internationala a fost obtinuta de Primaria Capitalei, care a atras, in vara anului 2005, 500 de milioane de euro, la un randament de 4,27% pe an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.