Autoritatile germane vor permite alimentelor care contin aditivi alimentari cu ingrediente provenite din organisme modificate genetic (OMG) sa fie etichetate ca fiind non-OMG. In Germanai exista un sistem de etichetare a OMG-urilor inca din 1990, ins
Autoritatile germane vor permite alimentelor care contin aditivi alimentari cu ingrediente provenite din organisme modificate genetic (OMG) sa fie etichetate ca fiind non-OMG. In Germanai exista un sistem de etichetare a OMG-urilor inca din 1990, insa firmele producatoare inca nu au pus in aplicare normele pentru ca sunt foarte stricte si este nevoie de o documentatie subsantiala pentru aceste prevederi. Un purtator de cuvant Ministerului Alimentatiei, Agriculturii si Protectiei Consumatorilor a declarat ca daca este vorba despre vitamine, aditivi sau alti adjuvanti din industria alimentara care provin din organisme modificate genetic, dar care nu au corespondent nemodifcat acestea nu trebuie etichetate ca fiind OMG. Motivatia acestuia este de a-i incuraja pe producatori sa utilizeze aceste etichete.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.