Privind spectacolul grotesc, pe care razboiul interminabil dintre cele doua palate ni-l ofera in fiecare zi, ma intreb daca nu cumva scenariul lui a fost scris cu mult timp inainte de castigarea alegerilor din 2004! Este imposibil, chiar pentru un om
Privind spectacolul grotesc, pe care razboiul interminabil dintre cele doua palate ni-l ofera in fiecare zi, ma intreb daca nu cumva scenariul lui a fost scris cu mult timp inainte de castigarea alegerilor din 2004! Este imposibil, chiar pentru un om cu spontaneitatea lui Traian Basescu, sa vrea, in fiecare zi, sa-i sparga capul fratelui sau de suferinta. In fond, si daca ar avea dreptate, macar asa, din mila, si tot s-ar opri intr-o zi! Chiar daca i-ar fi extirpat medicii mila, cel putin de rusinea fata de milioanele de oameni care l-au votat pentru "Sa traiti bine!" tot ar fi trebuit, la un moment dat, sa-si spuna singur: "Ajunge!"
Intr-o tara democratica, sau macar civilizata, unui presedinte nu-i sta bine sa semene cu maistrul de la Uzinele "23 August", care pleaca de acasa cu bucuria ca-l va pedepsi pe muncitorul ce-l irita in fiecare zi. Tocmai de la greci, din antichitate, seful statului era vazut ca inteleptul, Comandantul, omul de care depindeau linistea si bunastarea cetatii! Macar formal, de ochii lumii, tartorele comunitatii isi chema istoricii pentru a-l prezenta in culorile cele mai frumoase. Daca nu ti-e jena de cei din timpul tau, macar sa nu te faci de ras in ochii urmasilor, fata de care nu te mai poti apara!
Traian Basescu se poarta cu tara pe care o conduce de parca ar sti sigur ca dupa terminarea mandatului sau vine sfarsitul lumii. Si-a frecat palmele de fericire cand l-a izgonit pe Atanasiu de la Aparare, cand i-a scos pe tusa pe Seres sau Chiuariu, fara sa-si puna macar o secunda problema ca poate oamenii aceia nu sunt niste vagabonzi pe care dumnealui i-a adunat de pe strada si le-a dat sa manance. De fiecare data radea in hohote, ca maistrul de la "23 August". Cu ochii atintiti pe sondaje, presedintele nu se va opri din munca asta de calau decat atunci cand cifrele vor deveni ingrijoratoare. In vizorul sau este acum Norica Nicolai. Personal, desi am o parere buna despre prestatia parlamentara a doamnei Nicolai, as prefera ca reforma din justitie sa fie facuta de un judecator sau un avocat, nu de un procuror anchetator, caci balanta dreptatii are nevoie de alte principii decat acelea exersate de procurori in anii comunismului. Dar nu Traian Basescu este cel care poate invoca acest argument, dupa ce ne-a fluturat-o pe sub nas pe procuroarea Monica Macovei. Si, de altfel, dumnealui, atunci cand a pus in miscare mecanismul distrugator pe care-l are in subordine, nu s-a gandit o clipa la argumente din aceasta zona. Pentru dansul si ingerul dreptatii ar fi fost nepotrivit, atatea vreme cat era propus de Tariceanu!
La urma urmei, in plin an electoral, Traian Basescu nu face altceva decat sa culeaga ce a semanat cu agricultorii sai de serviciu, condusi de super elitele slugarniciei, Gabriel Liiceanu sau Emil Boc. Daca unul dintre ei ar fi riscat sa-i strice pofta de mancare, spunandu-i ca in razboi molima care se ridica din baltoace nu-si alege victimele si ca, de fapt, la sfarsit, ambele tabere isi numara mortii, poate ca omul acela, pe care, in 2004, l-am banuit a fi un bun pastor de neam, n-ar fi mers asa de departe cu setea asta interminabila de sange aliat.
E si ridicol sa te spargi in figuri taind capetele lui Atanasiu, Seres, Chiuariu sau Nicolai, in timp ce Elena Udrea, pupila preferata, se pregateste sa devina presedinta Angliei sau regina Italiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.