Starul american si-a lasat chitara acasa, punindu-si vocea la incercare intr-un musical pe Broadway.

Chitarist rock in adolescenta, Johnny Depp debuteaza la 44 de ani - in calitate de cintaret - intr-un musical sumbru („Sweeney Todd"), semnat de Tim Burton si inspirat dupa un musical lansat pe Broadway in anii ’70. In editia din ianuarie a revistei „Rolling Stone", Depp povesteste cum s-a apropiat de muzica si care au fost cintaretii adolescentei sale. Amintirile nonconformistului star pun intr-o noua lumina roluri precum trubadurul irlandez interpretat in „Chocolat" (foto stinga) si barbierul razbunator din musicalul „Sweeney Todd" (foto dreapta), rol pentru care a fost galonat, la inceputul saptaminii, cu un Glob de Aur. Este primul film in care Depp isi pune vocea pe note, dar nu si primul sau musical. In urma cu 17 ani, el a mai jucat in „Lacrimi de fata" („Cry Baby"), cintecele sale fiind atunci dublate.

In copilarie, Depp are sansa sa stea in preajma unchiului sau, preot si infocat interpret de bluegrass. „Duminica, la slujba, cinta «Aleluia, frati si surori», dupa care ciupea coardele, cintind «Stepping on the Clouds»", isi aminteste excentricul actor, citat de „Rolling Stone". In adolescenta, Johnny asculta in nestire hitul lui Dean Martin, „Everybody Loves Somebody", dar si piesele dulcege ale rockerului Peter Frampton (autorul piesei „Baby I Love Your Way", reluata pe soundtrack-ul filmului „High Fidelity").

Fratele sau, mai mare cu 10 ani, il indeamna sa asculte si altfel de muzica. Despre Van Morrison isi aminteste: „M-a fascinat. Nu mai ascultasem niciodata asa ceva. Mi-am spus «OK, poate ca ar trebui sa-l trec pe Frampton pe linie moarta»".

Dupa ce mama ii ia o chitara electrica, Johnny isi cumpara un manual de chitara pe care-l da gata in citeva zile. „Prima piesa pe care am interpretat-o cap-coada a fost insa «Stairway to Heaven». Imi amintesc ce probleme am avut cu pitigaiatul coardelor si cum il mai injuram pe Jimmy Page", povesteste Depp.

La 13 ani, Johnny Depp cinta intr-un garaj cu prima sa trupa rock&roll, dupa care pleaca, alaturi de The Kids, la Los Angeles, in cautarea succesului. Aventura sa va fi ilustrata mai tirziu in clipul lui Tom Petty, „Into the Great Wide Open". Sotul Vanessei Paradis a mai cintat ocazional cu Oasis sau cu Shane MacGowan (The Pogues), printre preferatii sai numarindu-se Marilyn Manson si Taraful Haiducilor.

Povestind despre recenta provocare cinematografica, musicalul „Sweeney Todd", Johnny Depp rememoreaza cit de uimit a fost ascultindu-si vocea muzicala. „Tim (Burton - n.r.) a riscat cind mi-a propus sa cint, pentru ca nici eu, nici el nu stiam daca ma voi descurca. Am mers intr-un studio cu un amic sa vad de ce sint in stare. Mi s-a parut ca vocea imi suna ca ragetul unui cerb aflat la vremea rutului. E un sunet ciudat, dar pina acum n-am fost concediat", glumea Depp in timpul filmarilor, potrivit site-ului contactmusic.com.

Acultati cum suna vocea lui Johnny Depp in musicalul „Sweeney Todd" accesind www.cotidianul.ro/select