SUPLIMENTARE

Cota de lapte alocata fermierilor care au investit in infiintarea sau extinderea unor centre de productie a laptelui a fost suplimentata de la 40% la 75% din cantitatile solicitate. “Initial, fermierilor care au
SUPLIMENTARE

Cota de lapte alocata fermierilor care au investit in infiintarea sau extinderea unor centre de productie a laptelui a fost suplimentata de la 40% la 75% din cantitatile solicitate. “Initial, fermierilor care au investit in crearea sau extinderea unor exploatatii de productie a laptelui le-a fost alocata o cota de lapte de 40% din nivelul solicitat, iar, in urma suplimentarii, acestia au primit o cota de lapte de 75% din cerere”, a anuntat Lucian Elisei, directorul general al Departamentului de Alocare a Cotelor de Lapte (DACL). Cantitatea suplimentata provine din rezerva aflata la dispozitia statului, din volumul retinut in urma tranzactiilor de cota si din cantitatile rezultate ca urmare a renuntarii la cota. Din cantitatea alocata pentru fiecare din cele doua categorii de cota, pentru vanzari si pentru livrari la fabricile de procesare, 2% este retinut si considerat rezerva. Totodata, la fiecare tranzactie cu cota de lapte 30% din cantitate este retinuta. Pana in prezent au fost realizate 110.000 de tranzactii de cota, cele mai multe ­ 48.000 ­ rezultand din conversii (trecerea de la vanzari directe la livrari directe catre procesatori). In ceea ce priveste clasamentul tranzactiilor pe regiuni, primele trei locuri sunt ocupate de Iasi cu 37.000 de tranzactii de cota, Brasov cu 32.000 si Cluj cu 20.000. La polul opus al topului se afla regiunea Craiova cu 1.600 de tranzactii. Potrivit lui Elisei, in general, fermierii care cumpara cota sunt cei care isi dezvolta activitatea, iar cei care vand au cote foarte mici.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.