Presedintele Basescu si premierul Tariceanu au ajuns la o solutie de compromis in situatia de la Ministerul Justitiei. Teodor Melescanu va detine functia de ministru interimar pana la numirea unui nou ministru.
"Premierul Calin Popescu Tariceanu
Presedintele Basescu si premierul Tariceanu au ajuns la o solutie de compromis in situatia de la Ministerul Justitiei. Teodor Melescanu va detine functia de ministru interimar pana la numirea unui nou ministru.
"Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a transmis o scrisoare presedintelui Traian Basescu in care ii propune sefului statului sa dispuna masurile necesare pentru emiterea decretului de numire a lui Teodor Viorel Melescanu, membru al Cabinetului, ca ministru interimar la Ministerul Justitiei", a anuntat Guvernul, printr-un comunicat, dat ieri publicitatii.
Cateva minute mai tarziu, Administratia Prezidentiala a dat un comunicat de presa prin care anunta ca Traian Basescu a semnat in cursul dupa-amiezei decretul de numire a domnului Teodor Viorel Melescanu in functia de ministru interimar al Justitiei. Documentul a fost trimis spre publicare la Monitorul Oficial. Potrivit sursei citate, solutia a fost gasita in urma consultarii dintre premier si seful statului.
Potrivit vicepresedintelui PNL Crin Antonescu, liberalii au decis sa sesizeze Curtea Constitutionala, iar numirea lui Melescanu este o solutie provizorie, la care s-a apelat pana in momentul in care CCR va da un raspuns in acest caz. "PNL o sustine in continuare pe Norica Nicolai si ea va fi ministru al Justitiei", a subliniat Antonescu.
Tot ieri, fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a fost numit consilier de stat prin decizie a premierului Tariceanu. Chiuariu a demisionat in urma cu aproximativ o luna, dupa ce seful statului a lansat un apel public pentru remanierea sa, apreciind ca ar fi grav daca acesta ar ajunge in fata procurorilor din postura de ministru, pentru dosarul privind legalitatea unor achizitii publice realizate de Compania Nationala Posta Romana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.