Potrivit unui savant german, identitatea Mona Lisei a fost confirmata de un document din epoca, apartinand unui oficial florentin, prieten al lui Leonardo Da Vinci. Conform unor note manuscrise din 1503, descoperite intr-o colectie de scrisori ale a
Potrivit unui savant german, identitatea Mona Lisei a fost confirmata de un document din epoca, apartinand unui oficial florentin, prieten al lui Leonardo Da Vinci. Conform unor note manuscrise din 1503, descoperite intr-o colectie de scrisori ale autorului latin Cicero, modelul celebrei picturi din secolul al XVI-lea, este intr-adevar Lisa Gherardini, sotia negustorului Francesco del Giocondo, care a fost mereu considerata drept cel mai plauzibila sursa de inspiratie a artistului.
Totusi, semne de intrebare care contestau aceasta identificare au aparut din timpul vietii artistului, fiind determinate de faptul ca Leonardo a pastrat tabloul la sine fara a-l preda celui care l-a comandat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.