Incepand de luni, mai multe linii foarte frecventate din Ciudat de Mexico vor avea la fiecare 20 sau 30 de minute autobuze interzise cu desavarsire barbatilor. Hotararea face parte dintr-un program-pilot menit sa protejeze pasagerele de hartuire
Incepand de luni, mai multe linii foarte frecventate din Ciudat de Mexico vor avea la fiecare 20 sau 30 de minute autobuze interzise cu desavarsire barbatilor. Hotararea face parte dintr-un program-pilot menit sa protejeze pasagerele de hartuire sexuala, relateaza AFP. “Este mai agreabil sa calatoresc intre femei, chiar daca am 58 de ani barbatii se lipesc de mine, inchipuiti-va ce le fac tinerelor”, a povestit una din pasagere, Alejandra Lugo. Potrivit Parchetului din Ciudad de Mexico, 14% dintre cazurile de hartuire, abuzuri sexuale si violuri au fost comise in 2007 in mijloacele de transport in comun (metrou si autobuz). Deja, in metrou primele trei vagoane ale fiecarui tren sunt rezervate femeilor, insa numai la ore de varf. “O femeie poate sa intre fecioara intr-un vagon de metrou si sa iasa insarcinata”, a glumit Linda Perez, in varsta de 21 de ani. Pentru mai multa securitate, doi agenti ai Retelei de transport in comun (RTP) iau loc in vehicule pentru a evita patrunderea unui eventual intrus. Ei fac o exceptie pentru femeile care calatoresc cu un copil, o persoana cu handicap sau in varsta de sex masculin. “Cand le spunem barbatilor ca este un autobuz rezervat femeilor, unii se enerveaza sau chiar ne insulta, insa niciunul nu a incercat sa intre cu forta”, a explicat unul dintre agentii de securitate ai RTP.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.