Banca Chineza de Dezvoltare detinuta de stat a decis sa nu cumpere actiuni in valoare de doua miliarde de dolari in Citigroup Inc, cea mai mare banca din SUA, determinand-o pe aceasta sa caute alte surse pentru sporirea capitalului, scrie Wall Street
Banca Chineza de Dezvoltare detinuta de stat a decis sa nu cumpere actiuni in valoare de doua miliarde de dolari in Citigroup Inc, cea mai mare banca din SUA, determinand-o pe aceasta sa caute alte surse pentru sporirea capitalului, scrie Wall Street Journal, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Ziarul, care citeaza surse avizate, scrie ca opozitia unor inalti responsabili ai Guvernul chinez a aparut in cursul weekendului, insa motivul deciziei este necunoscut. Purtatorii de cuvant ai Citigroup, Richard Tesvich in Hong Kong, si Michael Hanretta in New York, au refuzat sa faca comentarii, in timp ce Banca Chineza de Dezvoltare nu a putut fi contactata pentru declaratii.
O sursa a declarat ca Citigroup ar putea anunta ca si-a asigurat capital, intre 8 si 14 miliarde de dolari, din zone precum Orientul Mijlociu. Chiar si fara acordul cu China, Citigroup ar putea acumula zece miliarde de dolari, potrivit Wall Street Journal, care citeaza surse avizate. Printul saudit, Alwaleed bin Talal, cel mai mare investitor individual al Citigroup, se numara printre cei care vor injecta capital.
O sursa avizata din Banca Chineza de Dezvoltare a declarat pentru Reuters ca Citigroup si Banca Chineza au purtat discutii pentru o posibila injectie de capital din partea institutiei controlate de Guvernul de la Beijing. Investitorii din Orientul Mijlociu si Asia au ajutat bancile occidentale in ultimele luni cumparand pachete de actiuni in valoare de milioane de dolari. In noiembrie 2007, Autoritatea de Investitii din Abu Dhabi a investit 7,5 miliarde dolari in Citigroup. In decembrie, noul fond suveran de investitii din China, China Investment Corp Ltd, a achizitionat o participatie de cinci miliarde de dolari in Morgan Stanley.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.