Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor publice si locuintelor, Laszlo Borbely, a declarat ieri ca Romania "este in grafic", ceea ce inseamna ca putem absorbi fondurile de la Uniunea Europeana.
"In momentul de fata avem 47 de proiecte depuse, in valoa
Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor publice si locuintelor, Laszlo Borbely, a declarat ieri ca Romania "este in grafic", ceea ce inseamna ca putem absorbi fondurile de la Uniunea Europeana.
"In momentul de fata avem 47 de proiecte depuse, in valoare de circa 640 milioane euro, din care primele proiecte le vom semna saptamana viitoare (asta inseamna ca suntem in grafic) si vom putea absorbi cele circa 4,4 miliarde de euro care sunt prevazute pentru aceste programe", a spus Laszlo Borbely.
Reprezentantul UDMR a declarat ca proiectele pentru 2008 contin atat programe regionale, cat si programe cu alte tari (Bulgaria si Ungaria). Ministrul Laszlo Borbely a explicat ca programul regional cuprinde proiecte de modernizare a drumurilor judetene.
"In afara de programul regional, mai avem si alte proiecte, programe de cooperare cu alte tari. Avem programul Romania-Ungaria, care a fost adoptat in luna decembrie de catre CE, program care inseamna 260 de milioane de euro pentru Romania si Ungaria", a explicat acesta. Borbely a mentionat si un proiect Romania-Bulgaria care va fi lansat in februarie si care presupune 275 de milioane de euro. Ministrul Dezvoltarii a mai precizat ca alaturi de colegii de Parlament s-a discutat si problema cetatenilor romani aflati la munca in strainatate.
"Noi am discutat cu ceilalti colegi de Parlament cum i-am putea aduce inapoi. Ministerul Muncii a inceput sa puna pe site oferta locurilor de munca, la care sa aiba acces si romanii din strainatate pentru a fi la curent cu locurile de munca din tara. In plus, avem date certe, venite din ultimul an, care ne spun ca din Ungaria, de exemplu, vin cetateni unguri sa lucreze in Romania in constructie", a mai argumentat acesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.