Banca Nationala a Romaniei a atras ieri din piata 1,13 miliarde de lei in depozite cu scadenta la o saptamana, in timp ce Ministerul Economiei si Finantelor a constituit depozite cu scadenta la doua saptamani pentru 500 de milioane de lei. Ambele ins
Banca Nationala a Romaniei a atras ieri din piata 1,13 miliarde de lei in depozite cu scadenta la o saptamana, in timp ce Ministerul Economiei si Finantelor a constituit depozite cu scadenta la doua saptamani pentru 500 de milioane de lei. Ambele institutii au oferit pentru plasamente o dobanda anuala de 8%, egala cu dobanda de politica monetara. "BNR a derulat aceasta operatiune pentru ca dobanzile se aflau sub dobanda de politica monetara, in timp ce Ministerul Economiei are nevoie de lichiditate", a spus un dealer. BNR a atras luni din piata in depozite cu scadenta la doua saptamani 5,97 miliarde lei, la o dobanda anuala fixa de 8%. In urma cu o saptamana, BNR a retras 4,78 miliarde lei in depozite cu scadenta la doua saptamani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.