Economia romaneasca este mult mai vulnerabila comparativ cu alte state in curs de dezvoltare, unul dintre motive fiind nivelul ridicat al deficitului de cont curent, a declarat ieri Hans Timmer, economist principal in cadrul Bancii Mondiale. "Vedem o
Economia romaneasca este mult mai vulnerabila comparativ cu alte state in curs de dezvoltare, unul dintre motive fiind nivelul ridicat al deficitului de cont curent, a declarat ieri Hans Timmer, economist principal in cadrul Bancii Mondiale. "Vedem o serie de semnale de alarma pe partea de macroeconomie. Intr-o perioada scurta de timp, deficitul de cont curent s-a deteriorat semnificativ", a afirmat Timmer. In plus, acesta a aratat ca rata de schimb a cunoscut o crestere puternica in Romania, in timp ce in alte tari in curs de dezvoltare monedele nationale s-au apreciat. "Nu este un motiv de panica, dar aceste lucruri arata ca situatia nu este sustenabila", a spus Timmer. Oficialul a mai atras atentia ca politica fiscala a Romaniei ar trebui sa fie mai prudenta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.