Dupa Europa, si SUA au dat unda verde consumului de carne si lapte de la animalele clonate. Autoritatea pentru alimente si medicamente (FDA) de peste Ocean a prezentat un raport amplu prin care arata ca, in cazul in care aceste produse vor fi introduse pe piata, sanatatea consumatorilor nu va avea deloc de suferit. In 2006, cand FDA a pus pentru prima data in discutie aceasta problema, s-a ridicat o serie de intrebari legate de siguranta persoanelor care vor consuma carne si lapte de la animalele clonate. Acum se pare ca cercetatorii americani au venit cu raspunsurile necesare si sunt gata sa spuna ca nu exista nici un risc. Acestia sustin ca, din punct de vedere compozitional, carnea animalelor clonate nu se deosebeste prea tare de cea a animalelor "obisnuite", consumatorii beneficiind de aceleasi vitamine si minerale.

ECONOMIC. Cu toate acestea, nimeni nu se asteapta ca rafturile magazinelor sa fie invadate de carne de la vaci, porci sau oi clonate, pentru ca pretul de productie este mult mai mare decat cel al alimentelor "clasice". Cresterea unui singur animal clonat costa intre 15.000 si 20.000 de dolari, se arata in raportul FDA. Totusi, cele mai bune exemplare dintre animalele clonate vor fi sacrificate pentru a fi introduse in magazinele alimentare. Producatorii de mezeluri sau de alte preparate din carne din SUA spun ca ei nu vor utiliza acest tip de carne, continuand sa urmareasca cercetarile stiintifice in domeniu inainte de a lua o decizie in acest sens. Pentru consumatorii americani a mai ramas o problema: recunoasterea produselor in care s-a folosit carne clonata. FDA nu a lansat nici o norma care sa le ceara producatorilor sa isi eticheteze produsele din aceasta categorie, astfel incat nu va exista nici un indiciu pentru cumparatori. Totusi, potrivit The Washington Post, se va adauga pe ambalaj o mentiune din care sa reiasa ca produsul nu contine nici un ingredient de la animale clonate.

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) si-a dat si ea girul pentru consumul de carne si oua de la animalele clonate. Specialistii europeni au declarat ca nu vad motivele pentru care nu s-ar consuma aceste produse, ele avand aceleasi calitati cu cele obtinute din carnea animalelor obisnuite.