Italia - caz de coruptie
O ancheta in care este implicata sotia ministrului italian al Justitiei l-a determinat pe oficial sa-si dea ieri demisia, transmite agentia de stiri ANSA. Ministrul italian al Justitiei, Clemente Mastella,
Italia - caz de coruptie
O ancheta in care este implicata sotia ministrului italian al Justitiei l-a determinat pe oficial sa-si dea ieri demisia, transmite agentia de stiri ANSA. Ministrul italian al Justitiei, Clemente Mastella, care a demisionat ieri dupa anuntul potrivit caruia sotia sa este implicata intr-o ancheta juridica, este el insusi vizat de o procedura similara, informeaza ANSA, citata de AFP si preluata de agentia NewsIn. “In fata atacurilor vizand-o pe sotia mea, renunt. Marturisesc, este pentru prima data cand imi este frica”, a declarat ieri Mastella. Initial, premierul italian, Romano Prodi, a refuzat sa aprobe demisia ministrului, cerandu-i lui Mastella sa revina asupra deciziei. Potrivit unor surse apropiate magistraturii din orasul Santa Maria Capua Vetere, din regiunea Campania, ancheta in care sunt implicati sotii Mastella si mai multi responsabili ai Partidului Catolic UDEUR (de centru) vizeaza in total 23 de persoane, suspectate de coruptie si delapidare. Acuzatii. Clemente Mastella, al carui partid reprezinta doar 1,4% din voturi la nivel national, dar care este sustinut in regiunea Campania, este suspectat ca a cerut si obtinut din partea guvernatorului regiunii, Antonio Bassolino, numirea unui apropiat al sau intr-o functie cu responsabilitate, transmite ANSA. Agentia precizeaza totodata ca sotia ministrului demisionar, Sandra Leonardo, care ocupa functia de presedinte al executivului regional din Campania, este arestata la domiciliu sub acuzatia de a fi cerut bani de la un responsabil din Caserta. Frattini. Oamenii Justitiei italiene nu sunt tocmai cele mai bune exemple. Comisarul european pentru Justitie si Afaceri Interne, italianul Franco Frattini, a zbarcit-o si a fost sanctionat la inceputul acestei luni pentru o afirmatie referitoare la romii de origine romana din Italia. Intrebat care e solutia cea mai simpla de a identifica nomazii din Europa, Frattini a raspuns: “Te duci la ei si ii in-trebi: Unde locuiti? Daca nu iti raspund, ii puteti trimite in Romania”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.