Oponentii legii impotriva fumatului in locurile publice din Germania au lansat un site cu mai mult de 1.000 de tricouri cu sloganuri pro-fumatori, relateaza The Independent. Tricourile au starnit un val de nemultumiri pentru ca afiseaza steau

Oponentii legii impotriva fumatului in locurile publice din Germania au lansat un site cu mai mult de 1.000 de tricouri cu sloganuri pro-fumatori, relateaza The Independent. Tricourile au starnit un val de nemultumiri pentru ca afiseaza steaua lui David, simbolul discriminat folosit de nazisti in timpul celui de-al doilea razboi mondial pentru a marca cetatenii evrei. Sloganele inscriptionate pe tricouri sugereaza ca noua lege care interzice fumatul in locurile publice discrimineaza fumatorii in acelasi fel in care au fost discriminati evreii de nazisti. Reprezentantii Consiliului Central al Evreilor din Germania s-au aratat dezgustati de respectiva campanie si au catalogat tricourile ca fiind lipsite de bun gust. Vicepresedintele Consiliului a adaugat ca oricine compara presecutia evreilor cu interzicerea fumatului nu a inteles absolut nimic din cele petrecute in timpul celui de-al treilea Reich. Desi noua lege a fost votata in 10 din cele 16 state federale ale Germaniei, ea va fi aplicata abia incepand cu data de 1 iulie 2008 si prevede amenzi de la 100 la 10.000 de euro pentru fumatori.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.