Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a solicitat presedintelui Traian Basescu sa il numeasca drept interimar la Justitie pe Teodor Melescanu, care ocupa si portofoliul Apararii.

Informatia a fost confimata oficial de catre Guvern care

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a solicitat presedintelui Traian Basescu sa il numeasca drept interimar la Justitie pe Teodor Melescanu, care ocupa si portofoliul Apararii.

Informatia a fost confimata oficial de catre Guvern care a anuntat ca seful Executivului a transmis o scrisoare in care "ii propune sefului statului sa dispuna masurile necesare pentru emiterea decretului de numire a lui Teodor Viorel Melescanu, membru alCabinetului, ca ministru interimar la Ministerul Justitiei".

Presedintia informeaza ca Traian Basescu a semnat decretul de numire a lui Teodor Melescanu ca interimar la Justitie si saluta decizia premierului,

"Presedintele Traian Basescu saluta decizia primului ministru Calin Popescu Tariceanu, de a propune un ministru interimar al Justitiei, in urma consultarii cu seful statului", se arata intr-un comunicat al Presedintiei remis, marti, agentiei MEDIAFAX.

Administratia prezidentiala mentioneaza ca decretul a fost trimis spre publicare la Monitorul Oficial.
Melescanu sustine ca nu va accepta un act normativ care sa desfiinteze DNA Ministrul Apararii, liberalul Teodor Melescanu, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca in cazul in care va asigura interimatul la Ministerul Justitiei nu va accepta o ordonanta de urgenta care sa aiba drept scop desfiintarea DNA.

Teodor Melescanu a precizat ca premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a propus, marti dupa-amiaza, presedintelui Traian Basescu, desemnarea sa ca ministru interimar al Justitiei.

Melescanu a spus ca interimatul are o durata de 17 zile, pana la 3 februarie si a precizat ca a fost vorba despre o urgenta, deoarece saptamana viitoare are loc o reuniune informala a ministrilor de Justitie din statele membre UE si ar fi inacceptabil ca Romania sa nu fie reprezentata.

Teodor Melescanu a precizat ca scopul principal este participarea la aceasta reuniune si delegarea competentelor catre cei trei secretari de stat din Ministerul Justitiei care au pregatire de specialitate.

Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.