Nici un medic de familie din Romania nu a primit, pana in prezent, vreun laptop de la Ministerul Sanatatii. Desi acest lucru este prevazut de lege si le-a fost promis de mai bine de un an, echipamentele nu au putut fi achizitionate din cauza legisla
Nici un medic de familie din Romania nu a primit, pana in prezent, vreun laptop de la Ministerul Sanatatii. Desi acest lucru este prevazut de lege si le-a fost promis de mai bine de un an, echipamentele nu au putut fi achizitionate din cauza legislatiei greoaie si a contestarii licitatiilor. Cu ajutorul calculatoarelor, deocamdata inexistente, medicii de familie sunt obligati sa transmita, din martie, prin Sistemul Informatic Unic Integrat, raportarile lunare catre casele de asigurari de sanatate cu care au contract. „Contestarea licitatiilor a impiedicat achizitionarea aparaturii necesare. Exista medici care au calculatoare in dotarea cabinetelor, dar acestea au fost achizitionate din venituri proprii“, a declarat, ieri, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov, dr. Rodica Tanasescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.