Guvernul sarb a adoptat ieri un plan de actiune in cazul declararii independentei in provincia Kosovo, care ar putea impune sanctiuni pe plan diplomatic, potrivit AFP. Executivul nu a dat nici un detaliu despre acest plan, dar mai multi oficiali sar
Guvernul sarb a adoptat ieri un plan de actiune in cazul declararii independentei in provincia Kosovo, care ar putea impune sanctiuni pe plan diplomatic, potrivit AFP. Executivul nu a dat nici un detaliu despre acest plan, dar mai multi oficiali sarbi au spus ca el ar putea include ruperea relatiilor diplomatice cu statele care ar recunoaste un eventual act unilateral al secesionistilor albanofoni.

Parlamentul sarb a adoptat in decembrie o rezolutie care stipuleaza ca Serbia va „reconsidera“ relatiile diplomatice cu tarile care ar recunoaste independenta Kosovo“. „Conform rezolutiei Parlamentului sarb pe tema pastrarii integritatii teritoriale, a suveranitatii si ordinii constitutionale a Serbiei, guvernul a adoptat un plan de actiune in cazul in care Kosovo ar proclama unilateral independenta“, a comunicat Guvernul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.