Au dreptul sa achizitioneze pina la 10% doar asociatiile de salariati, iar actiunile nu pot fi vindute timp de trei ani.

Salariatii filialelor Electrica, organizati in asociatii, vor avea dreptul sa achizitioneze pachete de actiuni de
Au dreptul sa achizitioneze pina la 10% doar asociatiile de salariati, iar actiunile nu pot fi vindute timp de trei ani.

Salariatii filialelor Electrica, organizati in asociatii, vor avea dreptul sa achizitioneze pachete de actiuni de pina la 10% din capitalul social, in maximum 10 transe, fiecare reprezentind cel putin 1%, iar titlurile nu vor putea fi vindute timp de trei ani de la expirarea termenului de cumparare. Termenul de cumparare a actiunilor de catre salariatii filialelor Electrica Moldova si Oltenia (in prezent E.ON Moldova Distributie, E.ON Moldova Furnizare, CEZ Vinzare, CEZ Distributie) expira in luna septembrie 2008, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, elaborat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

La celelalte filiale privatizate (Enel Banat si Enel Dobrogea), salariatii vor putea achizitiona titluri in termen de patru ani de la data aprobarii proiectului de ordonanta, iar la cele neprivatizate (Muntenia Sud, Muntenia Nord, Transilvania Sud, Transilvania Nord), in termen de patru ani de la data transferului de proprietate. Vinzarea actiunilor catre salariati se va efectua la pretul platit de investitor in momentul privatizarii si ajustat in functie de datoriile filialelor. Salariatii isi vor putea exercita dreptul de cumparare dupa ce Electrica va publica anunturi de vinzare in presa centrala.

Angajatii care vor cumpara actiuni vor beneficia de dividende proportional cu numarul de titluri detinute pentru perioada de la care au fost inscrisi ca actionari in registrul actionarilor fiecarei societati, se mai arata in proiect.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.