Ministerul Muncii vrea sa organizeze burse de locuri de munca in Spania, dar si in Italia, pentru aducerea acasa a constructorilor. In prezent, in Romania ar mai fi nevoie de circa 150.000 de constructori, iar majoritatea meseriasilor din domeniu lu
Ministerul Muncii vrea sa organizeze burse de locuri de munca in Spania, dar si in Italia, pentru aducerea acasa a constructorilor. In prezent, in Romania ar mai fi nevoie de circa 150.000 de constructori, iar majoritatea meseriasilor din domeniu lucreaza in state UE, pe salarii mult mai mari decat in tara. Conform patronatului ARACO, salariul mediu in constructii este de 1.300-1.400 de lei. Salariul minim la nivel de ramura, pentru 2008, va fi de 570 de lei pe luna si trebuie sa ajunga la nivelul mediu din Ungaria si Polonia, respectiv la 550-600 de euro pe luna. Spre comparatie, romanii au obtinut anul trecut prin Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca contracte de munca in constructii in Spania si Franta, pentru salarii cuprinse intre 975 si 1.600 de euro pe luna.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.