Scandalul bisericilor romanesti de peste Prut
Biserica Ortodoxa din Serbia invoca "binele unitatii proslave”, declarandu-se de partea Bisericii Ortodoxe din Rusia in cazul eparhiilor romanesti din Republica Moldova, transmit mass-media r

Scandalul bisericilor romanesti de peste Prut
Biserica Ortodoxa din Serbia invoca "binele unitatii proslave”, declarandu-se de partea Bisericii Ortodoxe din Rusia in cazul eparhiilor romanesti din Republica Moldova, transmit mass-media ruse.

Patriarhul Pavel al Serbiei i-a transmis o scrisoare patriarhului Aleksei al II-lea al Rusiei, in care sustine "restabilirea unei ordinii canonice normale in Moldova, regiune canonica ce apartine, prin traditie, de Patriarhia Moscovei”.

Comentand decizia Sinodului Bisericii Ortodoxe a Romaniei din 24 octombrie privind infiintarea a trei noi eparhii in Moldova (Episcopia Balti, Episcopia Basarabiei de Sud si Episcopia Ortodoxa a Dubasarilor), Patriarhul Serbiei a apreciat ca "la baza formarii asa-numitei Mitropolii a Basarabiei s-a aflat ignorarea traditiilor canonice”. Patriarhul Pavel este de parere ca "problema basarabeana” trebuie calificata drept "o problema cu urmari importante pentru deplinatatea Ortodoxiei” si ca "binele unitatii proslave” depinde de o rezolvare fericita a conflictului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.