A ramas mai putin de o luna pina cind compania finlandeza va incepe productia in fabrica de la Jucu.

Cea de-a unsprezecea unitate de productie a Nokia, situata in apropiere de Cluj, va incepe sa produca pe 11 februarie anul acesta, informeaza publicatia suedeza Evertiq.com, citata de HotNews. Potrivit aceleiasi surse, la Jucu urmeaza sa se produca cinci telefoane mobile pe secunda, precum si echipamente de retea pentru pietele din Asia si din Africa. Contactati de Cotidianul, oficialii Nokia nu au vrut sa faca nici un comentariu pe aceasta tema, mentionind ca pina la publicarea rezultatelor financiare ale companiei nu se pot face cunoscute astfel de informatii.

In ceea ce priveste procesul de recrutare demarat de suedezi, directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) sustine ca producatorul intentioneaza sa angajeze pina la finele acestui an la fabrica de linga Cluj o mie de persoane, adica dublu fata de estimarile initiale. „Nokia a inceput angajarile cu privire la deschiderea fabricii, care va avea loc pe 11 februarie. Pina in acest moment au fost recrutate si sint in faza de angajare in jur de 100 de persoane care au studii medii, operatori, si 50 de persoane cu studii superioare", a afirmat directorul AJOFM, Daniel Don, citat de MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, recrutarile si angajarile vor continua pe tot parcursul acestui an. Informatia a fost confirmata si de directorul Parcului Industrial Tetarom, Viorel Gavrea, care a declarat ca numarul de personal la fabrica de la Jucu ar putea fi dublat. El a confirmat de asemenea ca inaugurarea fabricii va avea loc in jurul datei de 10-11 februarie, cind va si incepe productia de telefoane mobile.

Amintim ca Nokia, a carei investitie in Romania se cifreaza la aproximativ 60 de milioane de euro, a anuntat in luna octombrie a anului trecut ca debutul operatiunilor de productie este planificat pentru prima jumatate a anului 2008. De asemenea, compania a prevazut ridicarea graduala a fabricii si recrutarea a aproximativ 500 de angajati pina la finele anului 2007. Totodata, conform estimarilor, in momentul in care fabrica va functiona la capacitate maxima, numarul angajatilor va ajunge la 3.500.

In tara noastra, grupul finlandez este prezent la Cluj-Napoca si cu divizia Nokia Enterprise Solutions din februarie 2006, dupa ce a finalizat achizitia companiei de origine americana Intellisync cu operatiuni la nivel international, inclusiv pe piata locala.