Jackson 5, una dintre cele mai populare trupe americane ale tuturor timpurilor, ar putea sa se reuneasca, potrivit mezinei familiei, Janet Jackson, care i-a cerut fratelui sau, Michael, sa revina pe scena, informeaza AFP.
Speculatiile in acest sens circula de mai multi ani, dar cantareata a declarat, intr-un interviu pentru AFP, ca spera ca acest lucru sa se intample foarte curand.
“Sper acest lucru. Sper din suflet, pentru ca as fi prima care ar cumpara bilete”, a spus aceasta.
“Stiu ca fratii mei vor acest lucru si stiu ca este o decizie dificila pentru Mike (Michael). Este foarte aproape de a lua o decizie in acest sens, din cate stiu eu”, a adaugat aceasta. Jackson 5 isi pregateau intoarcerea pe scena musicala in momentul in care Michael Jackson a fost judecat pentru pedofilie, in 2005. Cantaretul a fost declarat nevinovat in iunie 2005.
“Poate ca va decide ca nu vrea sa cante cu trupa si atunci ii vom respecta hotararea”, a spus Janet Jackson. “Dar ar putea avea un impact in lumea intreaga, ar trebui sa fie orb sa nu vada acest lucru”, a continuat cantareata.
Trupa Jacksons Five - formata din fratii Tito, Marlon, Jackie, Jermaine si Michael, carora li s-a alaturat ulterior si Randy -, a devenit celebra in anii '70, cu hituri precum “I Want You Back”, “ABC”, “Shake Your Body (Down To The Ground)” si “Can You Feel It". Succesul lui Michael l-a eclipsat pe cel al fratilor sai, in anii '80.
Ultimul turneu al trupei Jacksons Five - cu sase membri - a avut loc in 1984, pentru a promova albumul "Victory". Trupa a lansat ultimul album in 1989, "2300 Jackson Street", si s-a destramat in 1990.
Janet Jackson, care in prezent este intr-un turneu de promovare a noului sau album, "Discipline", ce va fi lansat luna viitoare, este cea mai mica dintre cei noua copii ai familiei.