Romania are sanse foarte mici sa castige vreo medalie la haltere, la Olimpiada de la Beijing. Valeriu Calancea a fost depistat pozitiv cu metadienona la Campionatele Mondiale din Thailanda si a fost suspendat pentru doi ani de Federatia Internationa
Romania are sanse foarte mici sa castige vreo medalie la haltere, la Olimpiada de la Beijing. Valeriu Calancea a fost depistat pozitiv cu metadienona la Campionatele Mondiale din Thailanda si a fost suspendat pentru doi ani de Federatia Internationala. Sportivul sustine in continuare ca este nevinovat si spune ca nu a aflat ca este suspendat, desi stirea a aparut pe site-ul forumului de specialitate. “Eu inca nu am aflat ca sunt suspendat, nu mi-a spus nimeni nimic. Ma voi uita si eu pe internet. Acum nu stiu ce sa zic. Eu stiu ca sunt nevinovat si voi face apel. Au fost ceva vorbe ca as fi fost testat pozitiv la Campionatele Mondiale, dar oficial eu nu am fost anuntat. Nu stiu de unde au aparut vorbele. Eu sunt sportiv si sportivul e ca un pion, nu stiu ce sa zic. Din partea mea eu nu pot sa zic decat ca sunt nevinovat”, a declarat halterofilul de origine moldoveana. Calancea nu se bucura de sprijinul conducatorilor Federatiei Romane de Haltere, care sunt resemnati cu decizia FIH. Nicu Vlad, antrenorul lotului olimpic al Romaniei si presedintele Federatiei de specialitate, il contrazice pe Calancea, afirmand ca proced ura antidoping s-a incheiat inca dinainte de Sarbatori, cand s-a decis si suspendarea sportivului. In plus, Calancea apare si pe site-ul Federatiei Internationale de Haltere pe lista halterofililor suspendati pentru dopaj in 2007. “Din cate stiu eu, din cate am vazut si in cazul altor sporturi, niciodata nu s-a intamplat ca un sportiv testat pozitiv sa fie reabilitat la apel. In general, ce iese la proba A, iese si la B. Orice am incerca sa facem, nu cred ca are sorti de izbanda. La Calancea s-a analizat si proba B, care a confirmat rezultatul probei A. Substanta gasita a fost metandienona”, a spus Nicu Vlad, presedintele FRH.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.