Agentia de turism Eximtur estimeaza pentru anul 2008 o cifra de afaceri de circa 45 milioane de euro, in 2007 valoarea acesteia fiind de 35 milioane de euro, a declarat ieri pentru NewsIn directorul general al companiei, Radu Morariu. Potrivit acestu
Agentia de turism Eximtur estimeaza pentru anul 2008 o cifra de afaceri de circa 45 milioane de euro, in 2007 valoarea acesteia fiind de 35 milioane de euro, a declarat ieri pentru NewsIn directorul general al companiei, Radu Morariu. Potrivit acestuia, in anul 2007 profitul brut al Eximtur s-a ridicat la 588.000 de euro, iar cifra de afaceri aferenta anului 2006 a fost de 28,5 milioane de euro. "Dintre destinatiile turistice domestice, cea mai de succes, in 2007, a fost Litoralul romanesc al Marii Negre. De asemenea, Turcia si Grecia au fost destinatiile cele mai solicitate, am inregistrat un numar de 3.900 de clienti care au calatorit in Turcia si respectiv 3.800 in Grecia", a precizat Morariu. Conform datelor furnizate de Eximtur, anul trecut, Austria a detinut suprematia in ceea ce priveste destinatiile de iarna. "In cazul pachetelor de servicii turistice domestice interne, am inregistrat o crestere de 10% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut. La turism extern cresterea este de circa 20%. In preajma sarbatorilor am raspuns cu greu solicitarilor, in special pentru zonele de schi. Dintre destinatiile de iarna, schi sau exotice, ponderea cea mai ridicata au avut-o vanzarile la schi in Austria. S-a inregistrat o crestere semnificativa si in cazul destinatiilor exotice. In acest an s-au achizitionat prin Eximtur pachete catre destinatii exotice, mai multe si mai scumpe", a afirmat directorul general al agentiei de turism, Radu Morariu.
Acesta a mai mentionat ca pentru vacantele de Revelion in Romania vanzarile le-au depasit pe cele materializate in perioada Craciunului cu circa 50%, turistii preferand sa petreaca sarbatoarea Craciunului in familie. In anul 2008, Eximtur va deschide o agentie de turism noua in Suceava si doua agentii zonale in localitatile in care opereaza deja. "Pentru noul sediu am bugetat o suma de circa 300.000 de euro, iar pentru cele doua agentii circa 70.000 de euro", a spus Morariu.
Ca noutate pentru anul 2008, Eximtur a inclus in oferta sa scufundarile in Marea Neagra. "Este un produs nou, pe care il avem in studiu si il vom promova cu siguranta in acest sezon, impreuna cu alte programe optionale", a mentionat reprezentantul Eximtur.
Potrivit estimarilor agentiei, in 2008, litoralul romanesc al Marii Negre va ramane in continuare prima atractie domestica, iar la extern va fi anul pachetelor de servicii cu zbor charter inclus. ''Din ce in ce mai multi clienti Eximtur prefera pachetele cu zbor charter si un aspect important este faptul ca turistii sunt dispusi sa cheltuiasca mai mult si sa beneficieze de servicii mai bune calitativ'', a mai explicat Morariu. Destinatiile cele mai solicitate vor fi Turcia, Grecia si Bulgaria pentru sezonul de vara si respectiv Austria, pentru cel de iarna. Directorul general al companiei a mai precizat ca se evidentiaza din ce in ce mai pregnant un segment al populatiei care isi permite mai mult de o vacanta intr-un an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.