Solicitarile clientilor, dar si concurenta existenta in piata obliga developerii sa vina in permanenta cu proiecte tot mai interesante pentru imobilele pe care le dezvolta. Astfel, pe langa locatie, suprafata, pret si finisaje, potentialii clienti do
Solicitarile clientilor, dar si concurenta existenta in piata obliga developerii sa vina in permanenta cu proiecte tot mai interesante pentru imobilele pe care le dezvolta. Astfel, pe langa locatie, suprafata, pret si finisaje, potentialii clienti dornici de a-si achizitiona o locuinta intr-un ansamblu rezidential au un nou criteriu de selectie: facilitatile oferite de dezvoltatori.
Un restaurant, un bar, o cafenea, o piscina, o spalatorie, o sala de receptie sunt unele dintre cele mai importante facilitati oferite de marii dezvoltatori viitorilor proprietari. In piata exista si proiecte rezidentiale completate de zone destinate spatiilor de relaxare si de petrecere a timpului liber, precum sala de fitness, teren de tenis, fotbal, baschet, miniteren de golf si, nu in ultimul rand, locuri de parcare in spatii special amenajate.
Un loc important in complexurile rezidentiale de lux a inceput sa il ocupe si integrarea unui centru spa, unde viitorii rezidenti sa isi poata petrece timpul liber, nefiind nevoie sa se deplaseze foarte mult. Totodata, dezvoltatorii imobiliari au inceput implementarea unui sistem numit Building Managment Sistem sau "casa inteligenta".
Functiile acestui sistem sunt de a controla, monitoriza si optimiza toate serviciile dintr-o cladire: incalzire, ventilatie, iluminare, acces control. Un astfel de ansamblu, care corespunde standardelor unei "cladiri inteligente", este complexul Sara Sea View, din statiunea Neptun - Olimp.
De asemenea, unul dintre ansamblurile promovate in exclusivitate de compania EuroMetropola ce va beneficia de prezenta unui centru spa este Besta Residence. Proiectul se va dezvolta pe malul lacului Buftea si, spun reprezentantii companiei, intr-una dintre cele mai apreciate zone rezidentiale din apropierea Capitalei, va cuprinde 8 resedinte private (vile P+1). "De acest centru spa vor putea beneficia si viitori proprietari ai unora dintre vilele care alcatuiesc minicomplexul Lake Village Residence, amplasat pe malul Lacului Zmeu, din apropierea orasului Buftea", sustin reprezentantii EuroMetropola.Distanta mare fata de centrul orasului, compensata de alte facilitatiDiferenta dintre facilitatile ansamblurilor rezidentiale din interiorul Capitalei si cele ale proiectelor de locuinte din vecinatatea Bucurestiului, adauga specialistii EuroMetropola, este data de spatiul disponibil alocat pentru a pune in valoare complexurile rezidentiale.
In cele mai multe cazuri, initiatorii proiectelor incearca sa compenseze distanta de centrul orasului si completeaza proiectele rezidentiale din zonele limitrofe cu multiple facilitati, dezvoltand mici orasele. In acest sens, cele mai multe facilitati oferite de un dezvoltator sunt intalnite in cazul proiectelor de locuinte din vecinatatea Bucurestiului. Costurile suplimentare pentru aceste facilitati pot creste pretul final cu peste 20%, dar aceasta majorare difera in functie de zona si de diversitatea facilitatilor pe care initiatorul proiectului le ofera.
Diferenta de pret pentru facilitatile din ansamblurile dezvoltate in zona limitrofa Capitalei si cele similare din Bucuresti este de 30% - 40%, in unele cazuri putand chiar depasi 50%, dar valoarea apartamentului sau a vilei va fi diferita in functie de zona, sustin consultantii EuroMetropola. Astfel, apartamentele dintr-un imobil amplasat pe Şoseaua Nordului, care beneficiaza de piscina, sauna si sala de fitness, se propun spre vanzare la preturi ce pornesc de la 3.500 - 4.000 de euro/mp, dar sunt si exceptii, acestea putand ajunge si la 8.000 - 8.500 de euro intr-o zona precum Primaverii. Spre deosebire de acestea, proiectele rezidentiale din apropierea Capitalei se vand la preturi ce variaza intre 1.000 - 2.500 de euro/mp.
In acest sens, in cadrul ansamblului Besta Residence, care va dispune de spatii de relaxare si recreere, precum spa si sala de fitness, locuintele se vand la pretul de 1.300 euro/mp. In ceea ce priveste complexul Sara Sea View din statiunea Neptun-Olimp, care dispune de BMS (Building Management System), sala de fitness complet echipata, sauna si jacuzzi, pretul de achizitie variaza intre 900 si 1.400 de euro/mp.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.