Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis sa restituie procurorilor anticoruptie dosarul 'Matusa Tamara>>, deoarece acestia nu au cerut avizul Parlamentului sau Presedintiei pentru anchetarea fostului premier Adrian Nastase, i
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis sa restituie procurorilor anticoruptie dosarul 'Matusa Tamara>>, deoarece acestia nu au cerut avizul Parlamentului sau Presedintiei pentru anchetarea fostului premier Adrian Nastase, inculpat in acest dosar alaturi de Ioan Melinescu.

In motivarea deciziei din 30 octombrie 2007, prin care Curtea Suprema a decis restituirea dosarului la parchet pentru refacerea urmaririi penale, magistratii au stabilit ca „lui Adrian Nastase (foto) i se imputa o infractiune ce se pretinde ca a fost comisa in perioada in care era prim-ministru si in exercitarea acestei functii“. Din acest motiv judecatorii au hotarat ca „acestuia ii sunt aplicabile dispozitiile procedurale prevazute in legea speciala, care conditioneaza, prin articolul 12, inceperea urmaririi penale de existenta unei cereri a Camerei Deputatilor, Senatului sau presedintelui Romaniei“. Fostul premier Adrian Nastase a fost trimis in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in luna mai a anului trecut. Anchetatorii au sustinut ca fostul prim-ministru l-ar fi mituit pe Ioan Melinesc u, pe care l-ar fi promovat in functia de presedinte al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB), in schimbul blocarii unei anchete avand ca obiect o tranzactie de 400.000 de dolari din contul Danielei Nastase, sotia fostului premier.

Fostului premier i s-a promis clasarea lucrarii
Ioan Melinescu a fost acuzat de luare de mita, sustragere sau distrugere de inscrisuri si divulgare de informatii. Procurorii DNA sustin ca acesta, in calitate de membru al Plenului ONPCSB, l-ar fi contactat pe Adrian Nastase in cursul lunii noiembrie 2000 si i-ar fi divulgat o serie de informatii legate de activitatea institutiei. Concret, Ioan Melinescu l-ar fi informat pe Adrian Nastase ca ONPCSB instrumenteaza o lucrare avand ca obiect depunerea unei sume de 400.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.