Senatorul Vasile Dancu si-a anuntat, ieri, candidatura la functia de presedinte al PSD Cluj. El si-a motivat decizia prin faptul ca "trebuie sa dea ceva inapoi partidului".
"Nu a fost visul meu sa candidez la presedintia organizatiei PSD Cluj pe
Senatorul Vasile Dancu si-a anuntat, ieri, candidatura la functia de presedinte al PSD Cluj. El si-a motivat decizia prin faptul ca "trebuie sa dea ceva inapoi partidului".
"Nu a fost visul meu sa candidez la presedintia organizatiei PSD Cluj pentru ca era Ioan Rus presedinte de foarte mult timp si ne-a explicat la fiecare si ne-a construit pe fiecare pentru locul lui in organizatie si, mai ales, pentru functionalitate. S-a pus problema unui presedinte pe timp de razboi, pentru ca vom avea numai campanii electorale si atunci Consiliul Judetean mi-a propus sa candidez. Am acceptat in ideea ca trebuie sa dam fiecare ceva partidului inapoi”, a afirmat Dancu.
El a sustinut ca a fost angrenat in foarte multe actiuni, la Bucuresti, la Bruxelles si in alte locuri, iar acum a venit momentul sa incerce reconstruirea echipei PSD Cluj pentru batalia electorala de la locale.
Dancu va prezenta la Conferinta Judeteana si programul cu care va candida.
„Am un program si o strategie care se bazeaza pe cateva lucruri esentiale.
Avem nevoie de o repozitionare a PSD in judet, care tine de schimbarile naturale de electorat, de plecarile din tara, de pozitia pe care o are partidul la nivel national. Trebuie sa facem o constructie aproape sociologica”, a explicat senatorul, adaugand ca este nevoie de o reconstructie a relatiei cu electoratul. Potrivit acestuia, reconstructia se bazeaza si pe evolutiile politice din ultimii ani.
Fostul presedinte al PSD Cluj, Ioan Rus, care a demisionat din functie la sfarsitul anului trecut, a declarat, la randul sau, ca pana vineri se mai pot depune candidaturi atat pentru presedinte, cat si pentru pozitii de vicepresedinte.
El a spus ca va fi alaturi de noua echipa de conducere si nu va da foarte multe sfaturi. La Conferinta Judeteana a filialei va fi invitat si presedintele partidului, Mircea Geoana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.