Adio, chirii! Cu banii pe chiria unui apartament cu trei camere va platiti, lejer, rata la un credit imobiliar Romanii care doar visau la o locuinta proprie au acum solutia: creditele imobiliare fara plata avansului de 15-25%. Desi oferta nu este ex
Adio, chirii! Cu banii pe chiria unui apartament cu trei camere va platiti, lejer, rata la un credit imobiliar Romanii care doar visau la o locuinta proprie au acum solutia: creditele imobiliare fara plata avansului de 15-25%. Desi oferta nu este extrem de bogata, sunt totusi cateva banci care "se risca" si nu mai cer bani in avans. Printre acestea se numara BRD Societe Generale, Volksbank, Raiffeisen Bank si, de ieri, si BCR. Gradul de indatorare (suma maxima platibila ca rata din veniturile lunare) a crescut de la 35-40% la 65-70%, dar cei cu salarii sub medie (1.500 de lei/luna) pot obtine credite doar pentru locuinte mai mici si mai vechi. Cu si fara bani de-acasa Nou intrata in "clubul" bancilor care nu solicita avans, BCR ofera trei variante de imprumuturi pentru investitii imobiliare. Prima varianta are avans zero si o dobanda cu 0,4 puncte procentuale (pp) mai mare decat cea standard practicata la imprumuturi de acest gen (Camin Extra in lei - 13%/an sau Camin Super in valuta - 9,45-9,6%/an, variabila, precum si Rezidential Extra in lei - circa 8,75%/an sau Rezidential Super in valuta, pana la 9,7%/an). A doua varianta are un avans de minimum 5% si o dobanda cu 0,2 pp mai mare decat dobanda standard. A treia varianta impune un avans de minimum 25% si dobanda standard mentionata anterior. Concret, la un credit de 100.000 de euro pe 20 de ani veti plati mai putin de 800 de euro (750-790 euro) pe luna. Alte oferte BRD Societe Generale ofera gama de credite imobiliare/ipotecare Habitat. La o suma de 100.000 de euro pe 20 de ani, rata este de aproximativ 720 de euro/ luna in primul an, apoi de circa 790 de euro/luna in urmatorii 19 ani. Pentru aceeasi suma si perioada de rambursare, la Volksbank platiti o rata de circa 1.115 euro/luna la creditele cu avans zero. Raiffeisen Bank are in portofoliu creditul Casa Ta, fara avans si fara carte de munca, cu o oferta promotionala pentru creditele in franci elvetieni pana pe 31 ianuarie 2008.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.