Banca Nationala a Romaniei a atras ieri 5,97 miliarde de lei de la 17 banci comerciale in depozite cu scadenta la doua saptamani, la o dobanda anuala fixa de 8%, egala cu dobanda de politica monetara. BNR a atras in urma cu o saptamana 4,78 miliarde
Banca Nationala a Romaniei a atras ieri 5,97 miliarde de lei de la 17 banci comerciale in depozite cu scadenta la doua saptamani, la o dobanda anuala fixa de 8%, egala cu dobanda de politica monetara. BNR a atras in urma cu o saptamana 4,78 miliarde lei in depozite cu scadenta la doua saptamani, la o dobanda, de asemenea, egala cu cea de politica monetara. Banca centrala a organizat joia trecuta o licitatie neprogramata prin care a atras din piata 8 miliarde de lei in depozite cu scadenta la doua zile, la o dobanda de 8%. "Astazi (luni - n.r.) sunt scadente depozite in valoare totala de 11,2 miliarde de lei. Probabil ca dobanzile se vor diminua pana cand va creste cererea de lichiditate in piata", a spus un dealer. In prima parte a zilei, pe piata monetara, dobanzile la depozitele cu scadenta la o zi erau de 7,36-7,98%, iar cele pentru plasamentele la o saptamana se situau la 7,48 - 8,13%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.