Grupul siderurgic austriac Voestalpine AG are in vedere construirea unui combinat in Romania, Bulgaria sau Ucraina. Reprezentantii companiei au anuntat ca un nou obiectiv ar fi acela de a-si extinde activitatea in regiune si pentru asta vor lua o dec
Grupul siderurgic austriac Voestalpine AG are in vedere construirea unui combinat in Romania, Bulgaria sau Ucraina. Reprezentantii companiei au anuntat ca un nou obiectiv ar fi acela de a-si extinde activitatea in regiune si pentru asta vor lua o decizie finala in cea de-a doua jumatate a acestui an.
Pentru realizarea acestui proiect este nevoie de o investitie de peste 500 de milioane de dolari, iar pentru constructia efectiva a fabricii este nevoie de un teren de circa 100 de hectare, ceea ce ingreuneaza inca alegerea locatiei.
Purtatorul de cuvant al companiei, Peter Schiefer a declarat recent ca, in conditiile in care va fi construit, combinatul va fi cel mai mare din zona balcanica. Cu o capacitate de productie anuala de circa 5 milioane de tone, acesta ar depasi Kremikovtzi din Sofia, Bulgaria, si US Steel din Smederevo, Serbia, ambele avand o capacitatea anuala de productie de doar 2 milioane de tone.
Totodata, la sfarsitul anului trecut grupul austriac a anuntat ca are in plan sa investeasca 18 milioane euro in construirea unui centru de servicii siderurgice in Romania in primul trimestru al anului 2008.
Productia se va baza in mare parte pe taierea cu mare precizie a placilor de metal conform cerintelor clientilor si va demara cel mai probabil in prima jumatate a anului viitor.
Grupul austriac este prezent de foarte mult timp pe piata din Europa Centrala si de Est detinand o serie de aplasamente de productie si vanzare. In ultimii doi ani, 10% din vanzarile inregistrate, aproximativ 700 de milioane de euro dintr-un total de 7 miliarde de euro, au fost realizate in aceasta regiune.
De asemenea, compania Voestalpine Group controleaza deja o serie de amplasamente de productie in Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.